Apu

Oulun seksuaalirikokset nostavat lynkkausmielialaa – Oikeusministeri: ”En ole asennepoliisi”

Oulun seksuaalirikokset nostavat lynkkausmielialaa – Oikeusministeri: ”En ole asennepoliisi”
– Ymmärrän suuttumusta ja olen itse erittäin suuttunut, oikeusministeri Antti Häkkänen kommentoi Oulun ja Helsingin seksuaalirikoksia myös tuoreena isänä.
Julkaistu: 15.1.2019

Oulun ja Helsingin seksuaalirikokset ovat Häkkäsestä "karmeita temppuja".

–Olemme kehittäneet hädänalaisille maahanmuuttajille auttamisjärjestelmän, mutta he ovat järjestelmää hyväksikäyttäen – ikään kuin vieraina toisen kotona – tehneet tällaisen teon. Hävyttömämpää tekoa ei olekaan, Häkkänen puuskahtaa.

Suomen Googlen haetuin sana maanantaina oli Ylilauta. Ylilauta.org on valtava keskustelusivusto, jossa suomalaiset puhuvat pidäkkeettä maahanmuuttajista ja seksuaalirikoksista. Ilmassa on lynkkausmielialaa.

Miehet puhuvat sivustolla myös siitä, kuinka he itse käyttäisivät hyväksi niin sanottujen kehittyvien maiden naisia ja millä tavoin ovat harrastaneet seksiä heidän kanssaan.

– En tunne sitä, Häkkänen sanoo Ylilaudasta.

Mitä sanoisit ihmisille, joilla on törkeää puhetta ja lykkausmielialaa?

– En ole asennepoliisi ja sano, kuka saa olla vihainen ja kuka ei. Oman käden oikeutta ei kukaan saa ottaa. Jäitä hattuun.

– Ymmärrän, että on suuttumusta ja olen itse erittäin suuttunut.

Maahanmuuttajuutta ja erilaista kulttuuritaustaa ei Häkkäsen mielestä pidä nyt häivyttää, mutta hän toteaa: rikolliset maahanmuuttajat ovat kuitenkin yksilöitä.

Antti Häkkänen vieraili Vantaan vankilassa 15.1.2019.

– Yksilö itse päättää ryhtyä rikolliseksi. Se on hänen oma ratkaisunsa. Jokaisella yksilöllä on ainutkertainen vastuu teoistaan.

Pieni tytär herkisti ajattelua

Oikeusministeri tuli ensi kertaa isäksi marraskuussa. Antti Häkkänen kertoi Facebookissa: "Elämäni upein hetki". Kerttu-tytön ristiäisistä ylpeä isä julkaisi sunnuntaina hellän päivityksen.

Onko isäksi tulo vaikuttanut siihen, mitä ajattelet tyttöjen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja raiskauksista Oulussa ja Helsingissä?

– On se vaikuttanut kyllä.

– Jossakin määrin tottakai. Mutta en ole koskaan vetänyt linjaani poliitikkona ja ministerinä oman elämänpiirini mukaan.

”Silmäkulmat kosteana, kauniiden puheiden ja musiikin lomassa juhlimme pientä tyttöä perheen ja ystävien kesken”, Häkkänen kirjoitti sunnuntaina.

Tiistaiaamuna Vantaan vankilassa puhunut oikeusministeri Häkkänen täsmensi, etteivät tunteet vie häntä:

– Toimintani perustuu tutkittuun tietoon ja asiantuntijoiden analyyseihin.

Sosiaalisen median kuohuille hän sanoo:

– Ei voi tehdä muutoksia huutoäänestyksellä ja kiihkon vallassa.

Häkkäsen ajamat seksuaalirikosten kiristyslait saadaan eduskunnassa käsittelyyn ja päätettäviksi. Hallituspuolueet vahvistivat tiistai-iltapäivällä, että näin tapahtuu vielä tällä vaalikaudella.

Oikeusministeri ilmoitti käynnistävänsä nyt raiskauslainsäädännön kokonaisuudistuksen.

1 kommentti