Näyttelijä Oona Airola: Vauva ja rankka vuosi pakottivat hidastamaan tahtia – ”Tein töitä tukka putkella ja vuosi 2021 meni sumussa”
Puheenaiheet
Näyttelijä Oona Airola: Vauva ja rankka vuosi pakottivat hidastamaan tahtia – ”Tein töitä tukka putkella ja vuosi 2021 meni sumussa”
Jussi-palkitun Oona Airolan työt loppuivat pandemian alussa kuin seinään ja sovitut projektit siirtyivät eteenpäin. Viime vuonna näyttelijä tekikin töitä niin paljon, että joutui sanomaan kiinnostavillekin projekteille ei.
Julkaistu 20.8.2022
Apu

Näyttelijä Oona Airola viettää tällä hetkellä töiden puolesta aiempaa rauhallisempaa vuotta. Esikoislapsi syntyi keväällä ja osaksi syy hidastamiseen on myös edellisen vuoden kova työtaakka.

– Olen ollut paljon kotona. On ollut hyvä miettiä, mihin keskityn seuraavaksi. Tunnistan tehneeni monta vuotta töitä tukka putkella.

Koronan alussa kaksi vuotta sitten Airolan kaikki työt pysähtyivät hetkessä.

– Pandemian toinen vuosi puolestaan oli mielettömän kiireinen, kun kaikki siirrettiin samaan ajan­kohtaan. Ongelmia aiheutti, että vuosi 2021 oli jo etukäteen aivan täyteen buukattu. Se meni sumussa alkuvuoteen 2022 asti. Tein kaiken, mihin tunteja vuorokaudessa riitti. Katsoin juuri ensimmäiset kaksi jaksoa Helsinki-syndroomasta ja mietin, että ai niin, olimme tuollakin. Oli suuri kunnia näytellä yhdessä Peter Franzénin ja Laura Malmivaaran kanssa.

Jussilla palkittu Airola joutui kiireen keskellä jättämään osan kiinnostavista töistä tekemättä.

– Minun piti kuvata Saksassa elokuva, mutta en lopulta päässyt siihen näyttelemään, vaikka olin opetellut kaksi vuotta saksan kieltä roolia varten.

Näyttelijänä tunnettu Oona Airola on myös laulaja ja musiikintekijä. Airolan tähdittämä Helsinki-syndrooma alkaa syyskuun alussa Yle Areenassa ja TV1:ssä.

Harmitus vaihtui lopulta helpotukseen, kun Airola sai tehdä elokuvaan musiikkia.

– Oman haasteensa hommaan toi se, että kaikki piti tehdä etänä, enkä päässyt paikan päälle fiilistelemään yhtään. Oli silti hienoa katsoa elokuvan tekemistä eri vinkkelistä ja olla musiikkivastuussa.

Airola on aikaisemmin ollut mukana tekemässä musiikkia Ykspihlajan Kino-orkesterissa musiikkia Juho Kuosmasen elokuviin.

– Musiikin tekeminen on näyttelemisen lisäksi tärkeä osa elämääni. Työstän omaakin musiikkia hiljalleen, vaikka se onkin kiireisimpinä aikoina jäänyt muiden projektien jalkoihin.

Kommentoi »