Onko perheessäsi muksu, jolla on kirjallisia lahjoja? Ilmoita hänet Napero-Finlandiaan!
Napero-Finlandia
Onko perheessäsi muksu, jolla on kirjallisia lahjoja? Ilmoita hänet Napero-Finlandiaan!
Osallistua voivat kaikki peruskoulun 1.–6. luokkaa käyvät. Kilpailussa aihe on vapaa.
Julkaistu 11.3.2023
Apu

Onko lähipiirissäsi lapsi, jolla on sana hallussa? Napero-Finlandia etsii uusia alakoululaisten kirjoittamia satuja.

Vuosittain järjestettävä Napero-Finlandia sadunkirjoituskilpailu on taas käynnissä. Osallistua voivat kaikki peruskoulun 1.–6. luokkaa käyvät. Kilpailussa aihe on vapaa.

– Viime vuonna Napero-Finlandiaan saapui yli 2 000 satua eri puolilta Suomea. Silloin liikkeellä oli erityisen paljon keijuja – sekä muutama tonttu, kertoo kilpailun toinen päätuomari, Apu Juniori -lehden vastaava tuottaja Elisa Miinin.

– Ukrainassa alkaneen sodan herättämät tunteet näkyivät saduissa, joissa käsiteltiin hyvän voittoa pahasta, rohkeutta ja oikeutta omaan kotiin.

Esiraati ja tuomarit lukevat ja arvioivat huolellisesti jokaisen kilpailuun osallistuneen tarinan.

– Se on aina yhtä riemastuttava tehtävä, sillä lasten kirjoittamissa saduissa kaikki on todellakin mahdollista. En malta odottaa, millaisiin seikkailuihin alakoululaiset meidät tänä vuonna tempaavat mukaansa.

Kilpailukielinä ovat suomi, ruotsi ja saame. Muillakin kielillä voi osallistua, kunhan mukana on suomenkielinen käännös. Sadut arvioidaan kolmessa sarjassa: 1.–2. luokkaa käyvät, 3.–4. luokkaa käyvät ja 5.–6. luokkaa käyvät.

Napero-Finlandia-kisa järjestetään tänä vuonna jo 31. kerran. Kilpailun tarkoituksena on kannustaa lapsia lukemaan, kirjoittamaan ja ylipäänsä olemaan luovia.

Kisan järjestävät yhdessä Päätalo-instituutti ja Apu Juniori. Esiraatityössä yhteistyökumppanina on Helsingin yliopisto. Tulokset julkistetaan Sadun päivänä 18. lokakuuta.

Napero-Finlandia-kisaan voi lähettää satuja 30.4.2023 saakka. Kilpailuun voi osallistua sähköisesti tai paperille kirjoitetulla tekstillä.

Kommentoi »