Eeva

Elokuva-arvio: On vain yksi Freddie Mercury


Bohemian Rhapsody kertoo Queenin Freddie Mercuryn elämästä.
Kuvat Nordisk Film

Bohemian Rhapsody -elokuva on ennen kaikkea tarina Queenin laulajasta Freddie Mercurystä, vaikka yhtye ja musiikki ovatkin vahvasti mukana.

Usein elämäkertaelokuvien suurin ongelma on ylivoimaisen karismaattinen alkuperäiskohde, sellainen persoona, jonka tasolle parhainkaan näyttelijä ei pääse. Se on myös Bohemian Rhapsodyn ongelma. Suurin osa elokuvasta menee katsojan yrittäessä hyväksyä, että näyttelijä Rami Malek on Freddie. Elokuvan taikaan on vaikea tulla imaistuksi mukaan, vaikka nuori näyttelijä tekee kelpo työn.

Onneksi mukana on paljon Queenin alkuperäistä musiikkia, ja se pelastaa paljon. Freddie kuvataan alusta saakka itsevarmuutta pullistelevana hahmona. Yhtyeen mukana katsoja pääsee kiinnostavalle matkalle levytysstudioihin ja hittien tekoprosesseihin.

Elokuva on yli kaksituntinen ja epätasainen. Hetkittäin ohjaus onnistuu jopa liikuttamaan kuvatessaan Freddien yksinäisyyttä, mutta kovin syvälle henkilön tunne-elämään ei kuitenkaan päästä. Toisinaan ohjausratkaisut tuntuvat jopa hieman naiiveilta. ***

Bohemian Rhapsodyn ensi-ilta on 2. marraskuuta 2018.

Lue Freddien elämästä täältä.

Julkaistu: 1.11.2018