Olli Tolan kanssa naimisissa oleva Lena Meriläinen: ”Parisuhteemme virkistynyt selvästi”
Puheenaiheet
Olli Tolan kanssa naimisissa oleva Lena Meriläinen: ”Parisuhteemme virkistynyt selvästi”
Näyttelijä uskoo, että parisuhde pysyy onnellisempana, kun asioista puhutaan avoimesti.
4.3.2016
 |
Apu

Näyttelijä Lena Meriläinen ja hänen puolisonsa tv-konkari Olli Tola ovat ratkoneet alkuvuoden ajan parisuhteensa kiemuroita Ylen Elämä pelissä -ohjelmassa. Vaikka Lena vastustikin aluksi ohjelmaan lähtöä, kokemus osoittautui lopulta kannattavaksi.

– Pelkäsin kauheasti etukäteen, että ohjelma on joku tosi-tv –juttu ja häpäisee meidät täysin. Ajattelin, etten tarvitse sen tyylistä julkisuutta. Mutta ohjelma tekikin parisuhteellemme todella hyvää ja ihan ehdottomasti virkisti sitä, Lena kertoi Syke-sairaalasarjan pressissä keskiviikkona.

Ohjelmassa Olli ja Lena suorittivat erilaisia tehtäviä, joiden tarkoituksena oli oppia ymmärtämään puolisoa paremmin ja löytämään uudelleen kadonnut kipinä.

Pariskunnan työpaikkaromanssina alkaneessa ja reilut 30 vuotta kestäneessä suhteessa on takana vaikeitakin aikoja, kuten Lenan taannoinen syrjähyppy.

– Ohjelmassa avattiin parisuhteemme kipukohtia. Pitkässä suhteessa urautuu niin helposti samoihin uomiin ja kuvittelee, että totta kai toinen ymmärtää ja tietää jonkun asian. Mutta huomasin, että eihän se välttämättä niin olekaan.

Ohjelman myötä Lena oppi, että onnellisen parisuhteen avaimena on usein asioista avoimesti puhuminen.

– Tärkeintä on, että toisen kanssa yrittää jutella mahdollisimman paljon, ja aukaisee sellaisiakin asioita, joita toinen ei välttämättä halua kuulla. Jos puhuminen ei muuten onnistu, viinilasillinen voi helpottaa tilannetta, Lena neuvoi.

Rooli vienyt mennessään

Konkarinäyttelijä nähdään pian ruudussa myös suositun Syke-sairaalasarjan kolmannella kaudella. Kun Lena pari vuotta sitten aloitti sarjassa, hän sukelsi itselleen täysin vieraaseen maailmaan.

– Sen puoleen minä kuin kukaan läheisenikään ei ole onneksi joutunut viettämään pitkiä aikoja sairaalassa. Minulla olikin aluksi aivan erilainen kuva sairaalamaailmasta. Sarjan myötä olen nähnyt, että siellähän on töissä ihan oikeita, iloisia ihmisiä, jotka tekevät tärkeää työtä.

Näyttelijä on solahtanut sairaanhoitajan rooliinsa jopa niin hyvin, että se seuraa häntä jollain tasolla aina mukana. Sykkeen myötä Lena myös katselee maailmaa erilaisin silmin.

– Minulla on vähän sellainen olo, kuin olisin itsekin hoitaja – mikä on kieltämättä aika hassua. Muut sairaalasarjat ovat tulleet minulle kauhean tärkeiksi, ja kyttään aina silmä kovana, toimitaanko niissä oikein, Lena nauroi.

Vaikka Lena ei pääsekään kuvauksissa pistämään oikeasti potilaita tai suorittamaan muitakaan toimenpiteitä, ”muka-taidoista” on ollut hyötyä tosielämässäkin.

– Muutaman kerran olen törmännyt sairauskohtaukseen kadulla ja huomannut toimivani todella rationaalisesti. En ole pelästynyt, vaan saanut soitettua heti ambulanssin paikalle. Luulen, että se on Sykkeen ansiota, Lena tuumasi.

Kommentoi »