Olli Immonen elää monikulttuurisessa avioliitossa
Puheenaiheet
Olli Immonen elää monikulttuurisessa avioliitossa
Kansanedustaja Olli Immosen (ps) tuore aviopuoliso Lutfija Immonen on maahanmuuttaja, jolla on kärjekkäitä näkemyksiä maahanmuutosta.
9Kommenttia
Julkaistu 28.7.2015
Apu

”Päätimme tänään lähteä rakkaan vaimoni kanssa kohti eteläisen pallonpuoliskon lämpöä nauttimaan elämästä ja yhdessäolosta vielä kun eduskunnan istuntotaukoakin on noin kuukauden verran jäljellä”, kirjoitti kohun keskiöön itsensä saattanut kansanedustaja Olli Immonen (ps) varhain tiistaiyöllä Facebook-sivulleen.

Olli Immonen on viime päivinä ollut julkisuudessa julistettuaan Facebook-sivullaan taistelevansa monikulttuurisuutta vastaan.

Immonen viittasi puolisoonsa Lutfija (Fija) Immoseen (ent. Saarni), jonka kanssa hän avioitui aiemmin tänä vuonna. Kihloihin pari meni jouluna 2014. He juhlivat pariskuntana myös viime itsenäisyyspäivänä Linnan juhlissa.

Molemmat ovat olleet aiemmin naimisissa. Immonen ja hänen edellinen puolisonsa hakivat avioeroa alkuvuodesta 2014. Immosella on 2010 syntynyt poika.

Fija Immonen on maahanmuuttaja, joka kasvoi Bosniassa muslimiperheessä.

Nykyään hän on Muutos 2011 -puolueen jäsen ja Uudenmaan Muutos 2011 ry:n hallituksen varajäsen.

Lokakuusta 2013 hän toimi Muutos 2011:n silloisen ainoan kansanedustajan James Hirvisaaren eduskunta-avustajana. Vihreän Langan haastattelussa viime vuoden toukokuussa Immonen kertoi olleensa vihreiden jäsenenä 18-vuotiaasta asti ja toimineensa vihreissä järjestöissä Satakunnassa, eikä kokenut tarvetta vaihtaa puoluetta.

Fija Immonen kertoi haastattelussa hakeneensa Hirvisaaren avustajapestiä, koska koki, että heitä yhdistivät näkemykset maahanmuutosta. Myös Hirvisaaren entinen avustaja Helena Eronen oli hänen ystäviään.

Silloinen Fija Saarni kertoi, että myös Hirvisaari oli lukenut hänen blogejaan ja pitänyt hänen kirjoituksistaan.

”En kyllä olisi hakenut virkaa, jos Hirvisaari olisi vielä perussuomalaisissa”, Saarni kertoi tuolloin Vihreän Langan haastattelussa.

Lutfija Immonen on pitänyt blogia Uudessa Suomessa vuodesta 2012. Tuorein postaus on tämän vuoden maaliskuulta. Huhtikuussa 2014 hän ennusti blogissaan, että Timo Soinin ”poliittinen tähti” on sammumaisillaan.

Suurin osa Fija Immosen blogiteksteistä sivuaa maahanmuuttoteemoja. Näin hän kirjoitti esimerkiksi lokakuussa 2014:

”Maahanmuuttajana ymmärrän enemmän kuin hyvin, miltä tuntuu elää kahden tulen välissä. Ihminen ei voi yhdessä yössä muuttaa sitä, mitä kokee itselleen tärkeäksi. Muutos vie aikaa ja voimia, mutta se on aivan varmasti kaiken vaivan väärti. Tähän yhteiskuntaan sopimattomat omat kulttuurilliset tavat ja uskomukset pitäisi ehdottomasti jättää pikkuhiljaa pois ja niiden tilalle luoda uudenlaisia tapoja. Ihmisillä on oikeuksia, niitä ei ole ideologioilla, uskonnoilla tai ideoilla. Kaikesta omasta kynsin ja hampain kiinnipitäminen hidastaa selvästi integraatiota ja synnyttää eripuraa kanssaeläjien keskuudessa.”

Ensimmäisenä Lutfija Immosen maahanmuuttajataustasta kertoi Turun Sanomat.

teksti Eija Kallioniemi

9 kommenttia