Image

Oh hi, Greg!Oh hi, Greg!

Anton Vanha-Majamaa soitti kulttielokuvasta The Room tunnetulle Greg Sesterolle, jonka uuden kaksiosaisen elokuvan ensimmäinen osa esitetään Night Visions -festivaalilla.
Teksti Anton Vanha-Majamaa

Vieraalla aksentilla puhuvan ja aurinkolaseihin verhoutuvan Tommy Wiseaun oudosta roskaelokuvasta The Room (2003) tuli kulttihitti, jota esitetään Suomessakin vuosittain. Fraasit "You're tearing me apart, Lisa!" ja "Oh hi, Mark!" jäivät elämään.

Markia näytellyt Greg Sestero kirjoitti leffasta kirjan The Disaster Artist, jonka James Franco käänsi elokuvaksi. Nyt Sestero on tehnyt Wiseaun kanssa uuden tuplaelokuvan, jonka hän tuo nähtäväksi Night Visions -festivaaleille.

Miksi The Room on niin suosittu?

Ihmiset katsovat sen yhdessä ja kokevat jotain, mitä yksikään toinen elokuva ei voi tarjota. En tiennyt aiemmin, että on olemassa oma skenensä huonoille elokuville. Sitten näin The Roomin yleisön kanssa ja tajusin, että tietenkin on.

Oliko vaikeaa kirjoittaa kirja ilman, että päädyit nauramaan Tommylle?

Yritin olla rehellinen ja kertoa molemmat puolet tarinasta. Haastattelin Tommya ja käytin ääni- ja videomateriaalia The Roomin kuvauksista. Oli tärkeää tehdä Tommysta oikea ihminen ja näyttää, että kaiken oudon alla hänessä on paljon samaa kuin kaikissa. Jännitin, miten Tommy reagoisi kirjaan, mutta tiesin, että hän tulisi arvostamaan sitä lopulta.

Sinun ja Tommyn tähdittämän kaksiosaisen Best F(r)iendsin ensimmäinen puolisko nähdään Night Visionsissa. Miksi palasitte yhteen?

Halusin kiittää Tommya kirjoittamalla elokuvan, jossa hänet voisi ottaa vakavasti. Ajattelin sitä haasteena. Tein käsikirjoituksen parissa päivässä, se on noir-henkinen trilleri. Toivon, että ihmiset löytävät elokuvan. En halua jäädä The Roomin vangiksi.

The Roomin roolisuoritukset ovat pökkelöitä. Onko Tommy kehittynyt näyttelijänä?

On. Tommy tarvitsee roolin, jossa hän voi käyttää luontaisia vahvuuksiaan ja omituisuuksiaan. Tommy teki todella paljon töitä Best F(r)iendsin kanssa. Ja tällä kertaa minullakin oli kivaa.

Night Visions Helsingissä 18.–22. huhtikuuta.

Julkaistu: 31.3.2018