Apu

Norppaturvalliset katiskat, Joutsenon ötökkätulokas, Tampereen elokuvajuhlat 50 vuotta ja Mikkelin someagentit – Kotimaan katsaus

Norppaturvalliset katiskat, Joutsenon ötökkätulokas, Tampereen elokuvajuhlat 50 vuotta ja Mikkelin someagentit – Kotimaan katsaus
Rovaniemellä ihastuttaa ja ihmetyttää pyrstösulkansa menettänyt hömötiainen, joka on saanut nimekseen Pommi. Kotimaan katsauksessa kuulumisia myös Rääkkylästä, Mikkelistä, Tampereelta ja Joutsenosta.
Julkaistu: 11.2.2020

Mykkä mies kirkossa

Tampere. Tampereen elokuvajuhlat juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan, ja sen kunniaksi elokuvajuhlat yhdessä Tampereen seurakunnan kanssa tarjoaa kaksi ilmaistapahtumaa Tuomiokirkossa.

Kuudes maaliskuuta esitetään Victor Sjöströmin mykkäelokuva Ajomies urkumusiikilla säestettynä, seuraavana päivänä on lapsille Minikino Festivaali.

Lähde: Tamperelainen

Tintti pulassa

Rovaniemi. Rovaniemellä ihastuttaa ja ihmetyttää pyrstösulkansa menettänyt hömötiainen, joka on saanut nimekseen Pommi.

Linnun pyrstötöntä pyrähtelyä on saatu seurata loka–marraskuusta lähtien. Tintti käy ruokinnalla Rovaniemen Kursunkijärvellä.

Lähde: Uusi-Rovaniemi

Harvinainen närviäinen

Joutsenon vaakuna.

Joutseno. Parin millin pituinen kovakuoriainen, taiganärviäinen, on nostanut Joutsenon tieteen maailmankartalle.

Tutkija Tom Clayhills löysi närviäisen, kun se lensi Joutsenossa Clayhillsin ikkunaan kesällä 2014. Kuoriaislöytö on nyt vahvistettu, ja se on saanut tieteelliseksi nimekseen Enicmus Clayhillsi.

Lähde: Etelä-Saimaa

007-Some

Mikkeli. Ensimmäiset Mikkelin kaupungin työntekijöistä kootut some-agentit aloittivat työnsä.

Kaupungin viestintätiimin ideoiman tempauksen tavoitteena on tehdä näkyväksi muun muassa erilaisia kaupungin työtehtäviä sosiaalisessa mediassa.

Helmikuun agentteina toimivat Kulttuuriagentti sekä Agentti Wilma Välkky.

Lähde: Radio Mikkeli

Saimaa turvallisemmaksi

Rääkkylä. Laskiaissunnuntaina Rääkkylän Koivuniemessä tehdään talkoilla norppaturvallisia katiskoita.

Norpille turvallisen Saimaa-katiskan saa tehdä itse, tykötarpeet ja ohjeistus annetaan paikan päällä. Tempauksen järjestäjinä ovat muun muassa Suomen luonnonsuojeluliitto ja Keski-Karjalan luonto -yhdistys.

Lähde: Kotiseutu-uutiset

Kommentoi »