Apu

Salattuihin elämiin palaava Nora Rinne: ”En enää mieti, miellytänkö jonkun silmää”

Salattuihin elämiin palaava Nora Rinne: ”En enää mieti, miellytänkö jonkun silmää”
"Ikä on antanut etäisyyttä nättinä olemisen maailmaan. Olen saanut paljon töitä, joissa ulkonäölläni ei ole merkitystä. Myös asenteeni on muuttunut, enkä jaksa enää miettiä, miellytänkö jonkun silmää. Se ei tarkoita, ettenkö iloitsisi kehostani ja ulkonäöstäni", roolihahmostaan Camilla Mustavaarasta tunnettu Nora Rinne sanoo.
Julkaistu: 17.6.2022

Salatut elämät -sarjan jättänyt Nora Rinne palaa Camilla Mustavaarana suosikkisarjaan juhannuksen alla.

– Moneskohan kerta? Olisiko vuosien varrella ollut kaksi isoa poistumista ja joitain pienempiä, Nora laskee.

Sarjan pitkäkestoisuus viehättää näyttelijää. Hänestä Camillan hahmo on mahtava: älytön ja kauhea, mutta kuitenkin kohtausten dynamo.

– Pahiksen ja kylmän bitchin näytteleminen vaikuttaa sillä tavalla, että ihmiset haluavat tietää, miksi Camilla on sellainen. Mielestäni on ihan oikein sanoa suoraan mitä ajattelee, kunhan ei satuta ketään.

– Itse olen oikeassa elämässä Camillaa konfliktikammoisempi.

Nora täyttää ensi vuonna 50 vuotta. Hän on ­kiireinen 12-vuotiaiden kaksospoikien äiti, joka on tehnyt poissaolonsa aikana myös väitöskirjaa.

– Teen taiteellista tutkimusta taideyliopistossa, esitystaidetta ja opetan teatterikorkeakoulussa.

Niissä töissä ikä ei vaikuta kielteisesti.

– Olen silti onnellinen siitä, että kiinnostavia ­naisrooleja on alkanut tulla enemmän viime vuosien aikana. Enää ei onneksi ajatella, että vain nuoret ja kauniit ovat esillä tässä maailmassa. Toisenlaisiakin tarinoita tarvitaan.

Etappina iso 50 toki näkyy, sille ei mahda mitään.

– Eihän fyysinen rapistuminen mikään hieno asia ole, mutta muuten iän karttuminen on mahtavaa. En katso enää peiliin kuten nuorena. Töissä toki katson itseäni, mutta ehkä lempeästi. Että isoäidiltä peritty piirre alkaakin näkyä tuossa kohtaa.

– Ikä on antanut etäisyyttä nättinä olemisen maailmaan. Olen saanut paljon töitä, joissa ulkonäölläni ei ole merkitystä. Myös asenteeni on muuttunut, enkä jaksa enää miettiä, miellytänkö jonkun silmää. Se ei tarkoita, ettenkö iloitsisi kehostani ja ulkonäöstäni.

  • Camilla Mustavaaran paluu Salatut elämät -sarjaan nähdään 22. kesäkuuta MTV-kanavalla.

Nora Rinne on näyttelijä, performanssi­taiteilija ja tohtori­kandidaatti.
Kommentoi »