Nico Rosberg - kun formulatähti meni naimisiin
Puheenaiheet
Nico Rosberg - kun formulatähti meni naimisiin
Nico Rosberg taistelee maailmanmestaruudesta formula 1 -radoilla. Saksalais-suomalainen toisen polven kuljettaja on kuitenkin saanut tällä kaudella jo yhden täysosuman. Hän meni naimisiin pitkäaikaisen naisystävänsä kanssa - salaa.
Julkaistu 22.7.2014
Apu

Nico Rosberg on tunnollinen twitterin käyttäjä. Perjantai-iltapäivällä 11. heinäkuuta hän twiittaa: "Olemme seitsemännessä taivaassa. Oli erityistä jakaa hääpäivämme lähiystävien ja perheen kanssa."

Nico Rosberg ja Vivian Sibold olivat avioituneet aamupäivällä. He onnistuivat viettämään häänsä pienesti, salaa, maistraatissa. Kirkkohäät järjestetään elokuussa Etelä-Ranskassa, silloin Nicolla on ajoista kuukauden tauko.

Lappi, Levi, kevättalvi 2004. Keke Rosberg on tuonut perheensä ennätyksellisen pitkälle lomalle Suomeen. Sina, Nico ja Nicon tyttöystävä Vivian Sibold ovat sukeltaneet Lapin talveen täysillä.

Kerubitukkainen Nico, 18, palaa innostuksesta. Täydellinen hiljaisuus, vitilumi, ja laskettelu. Kaikkein ihmeellisin oli moottorikelkkareissu häikäisevässä auringonpaahteessa kodalle, jossa syötiin hyvin ja illalla kotimatkalla revontulet loimottivat taivaan täydeltä.

Nicoa naurattaa isän into näyttää parasta, mitä oma maa tarjoaa. Nico arvelee, ettei ole ikinä kuullut isänsä puhuvan niin paljon kuin nyt. Faija pajattaa suomea sydämen kyllyydestä. Muutama sana on tarttunut pojankin korvaan: hiirenpapana, makaronilaatikko, vasen oikea.

Osasyynä hurmokseen on 18-vuotias saksalainen Vivian. Nuoret ovat tienneet toisensa aina, heidän äitinsä ovat ystäviä jo Sinan nuoruudesta. Vanhemmat lomailivat yhdessä kesällä 2003, Nico ja Vivian rakastuivat Välimeren helteessä Keken veneessä.

Vivianilla on Lapissa mukana pino koulukirjoja ja edessä ylioppilaskirjoitukset. Hän on kaunis, hyvin kasvatettu ja nokkela. Hänen isänsä on saksalaisen viihdejätin toimitusjohtaja, maailma ja sen julkkikset ovat tuttuja.

Nico on juuri ajanut elämänsä ensimmäiset F1-testit Williamsille. Ne onnistuivat, mutta ikää on kovin vähän: talli toivoo nuoren miehen jatkavan vielä pienemmissä sarjoissa.

Nico voittaa GP2-sarjan 2005, siirtyy F-ykkösiin Williamsille ja neljän vuoden jälkeen Mercedes-talliin 2010.

Monaco, kesä 2014. Nico Rosberg ja Vivian Sibold valmistelevat häitään – tai Vivian valmistelee. Nico johtaa F1-maailmanmestaruusjahtia, kisoja on joka toisena viikonloppuna – kaikki aika menee töissä.

Saksalaismedian haastatteluissa Nico ihmettelee hääjärjestelyjen määrää, vaikka he haluavatkin pienet, hauskat, itsensä näköiset häät: sukua ja ystäviä, ei automaailmaa tai julkkiksia. Yksi lähipiiriläinen on poissa: Nicolle rakas mummi Lea Rosberg, joka menehtyi viime vuonna.

Vivian, 29, on valmistunut sisustusarkkitehdiksi Milanosta. Hän on opiskellut myös New Yorkissa ja Lontoossa. Monacoon nuoripari perusti yhteisen kodin neljä vuotta sitten. Vivianin sisustama koti on selkeä ja tyylikäs. Hän toivoo voivansa erikoistua asuntojen ja laivojen sisustamiseen. Julkisin näyttö toistaiseksi on Vivianin isän neobarokkityylinen Dracula-klubi Hampurissa.

Formulavarikolla Vivian käy harvakseltaan. Kisat Vivian katsoo televisiosta ja pelkää, totta kai.

Hän kertoo viettävänsä Nicon kanssa mahdollisimman tavallista elämää, joka on kaukana jetsetistä. Kun on vapaata, mennään maalle, urheillaan ja rentoudutaan.

Nico kosi Viviania Keken veneellä kesällä 2013, samoissa kulisseissa, joissa he rakastuivat kymmentä vuotta aiemmin.

Mauritius, lokakuu 1983. Keke Rosberg on vielä hallitseva F1-maailmanmestari, mutta menettämässä tittelin. Loppukausi kuluu lomaillen: sairaus pakottaa viiden viikon sairaustauolle. Keke, 35, ja hänen saksalainen tyttöystävänsä Sina, 37, matkaavat Mauritiukselle. Suhde on aika tuore, vielä alkuvuodesta MM-miehen kumppanina maailmaa kiersi suomalainen Yvonne Rosenlew.

Yhtenä iltana Keke värvää orkesterin soittamaan parvekkeen alle ja kosii. Myöntävän vastauksen jälkeen käynnistyvät pikajärjestelyt: erivapauksien hankkiminen, siviilivihkiminen ja kirkollinen siunaus, hääateria, vaatteet, kaikki saadaan kokoon kymmenessä päivässä, vieraina vain hotellituttuja. Sina kehittää häävaatteen valkoisesta silkkisarista, Kekelle teetetään valkoinen pellavapuku – tuleva kotiasu.

Kommellukset kasautuvat. Keke suunnittelee, että uiva ravintola ajetaan asumattoman, heille rakkaaksi käyneen saaren laguuniin, on ilotulitusta, hummereita, unohtumattomat koristeet ja jääveistoksia.

Lauttaravintolan generaattori piiputtaa, tulee myrsky ja sade, grillit savuttavat, jääveistokset sulavat, tuuli vie koristeet. Lopulta häät vietetään hotellilla. Onnea tämä ei sumenna: he tietävät löytäneensä elinikäisen kumppanin – kummallakin on jo yksi avioliitto takanaan, Kekellä eroon päättynyt, Sina jäi nuorena leskeksi.

Viime aikoina lupsakkaaksi muuttunut Keke on muistellut mitä Sina vastasi Mauritiuksen seremonioissa kysymykseen, että otatko tämän miehen puolisoksesi. Why not, mikäpä siinä, Sina vastasi.

Kumppanuus on kestänyt. He toivoivat poikaa ja tyttöä. Tuli yksi poika, joka jatkoi isänsä formulauraa.

Matkalla maailmanmestariksi? Mercedes-tallin ylivoima on hallinnut kautta 2014. Rosberg johtaa tallitoveriaan Lewis Hamiltonia. Nicon valtti on nimenomaan tasaisuus – Nicon ensimmäinen keskeytys vaihdelaatikkorikkoon osuu vasta Silverstonen kisoihin.

Hamilton menee jossain haastattelussa nokittamaan Rosbergiä. Sanoo, että tämä kultalusikka suussaan syntynyt kuski on liian pehmeä todelliseksi taistelijaksi. Nico kuittaa puheet heti seuraavassa kisassa, jotka sattuvat olemaan Monacossa. Aika-ajoissa hän ajautuu ulos, ja saa pidetyksi paalupaikkaa hamuavan Hamiltonin takanaan.

Nico on sisupussi ja taituri oivassa suhteessa – nämä ominaisuudet Keke arvioi puolileikillään perisuomalaisiksi. Eikä siitäkään ole haittaa, että tuntee F1-maailman, puhuu viittä valtakieltä kuin syntyperäinen ja pärjää missä seurassa tahansa.

Lewis Hamilton voi lisätä kultalusikka-purnauslistaansa Nicon avioliiton Vivian Siboldin kanssa. Vaimo ei ole varikolta löytynyt missi tai malli, vaan tasavertainen kasvinkumppani, taustaltaan ja kokemuksiltaan samanlainen kuin aviomiehensä.

Kommentoi »