Näyttelijä Wanda Dubiel: ”En palaisi enää entiseen elämääni”
Puheenaiheet
Näyttelijä Wanda Dubiel: ”En palaisi enää entiseen elämääni”
Mustat Lesket –näyttelijä on siviilissä tavallisesta arjesta nauttiva kotihiiri.
29.2.2016
 |
Apu

Mustat Lesket -sarjasta tuttu Wanda Dubiel kävi muutama vuosi sitten läpi suuren elämänmuutoksen, kun hän jätti vakityönsä Kansallisteatterissa ja päätti ryhtyä vapaaksi näyttelijäksi. Sittemmin näyttelijän elämänlaatu on parantunut huomattavasti, eikä hän haikaile lainkaan entisen elämänsä perään.

– Vietän tällä hetkellä luksuselämää, sillä minulla on niin paljon vapaa-aikaa. Muistan miettineeni joitakin vuosia sitten, etten ehdi mitään muuta kuin töitä, ja nyt arkeni on täysin päinvastaista. Vihdoin voin sanoa, että minulla on elämä. En vaihtaisi tätä mihinkään tai palaisi enää entiseen, Wanda kertoi Mustat Lesket -sarjan lehdistötilaisuudessa.

Näyttelijän mukaan elämänmuutokseen johtivat klassiset syyt: liiallinen työmäärä ja työtaakan alle uupuminen. Vakityöpaikan jättäminen ei ollut kuitenkaan helppo päätös, vaan vaati pitkällisen kypsyttelyn.

– Kipuilin päätöstä muutaman vuoden, ennen kuin päätin uskaltaa hypätä tyhjän päälle. Lopulta ajoin itseni täysin päin seinää, eikä minulla ollut enää muita vaihtoehtoja kuin vaihtaa suuntaa. On ollut ihanaa oppia, että elämä kyllä kantaa eteenpäin.

Nykyään Wanda viettää paljon aikaa kotosalla ja elää hyvin tavanomaista arkea. Hän nauttii siitä, että voi syödä itse tekemäänsä pizzaa telkkarin edessä, lukea kirjoja tai käydä saunassa.

– Olen sellainen kotihiiri. Joskus on tietysti kiva käydä ulkonakin, mutten tunne suurta kutsumusta siihen, että bailaisin railakkaasti kapakoissa. Kun on tehnyt vuosikausia näyttelijäntöitä kiinnityksellä ja ollut kaikki illat töissä, on ihana viettää taas ”normaalielämää”.

Jännitys kuristaa kurkkua

Muutaman viikon päästä Wanda nähdään taas televisiossa, kun Mustat Lesket palaa ruutuun toisen kauden jaksoin. Vaikka sarja keräsi ensimmäisellä kaudella valtavan suosion, Wandaa jännittää silti, miten uusi kausi otetaan vastaan.

– Jännitys on alkanut jo kuristaa kurkkuani, ja valmistaudun hiljalleen alkavaan kuohuntaan. Tällä kaudella olen tehnyt ensimmäisiä omia stunttejakin, joka pitäisikin varmaan lisätä ansioluettelooni, Wanda nauroi.

Sarjan muissa pääosissa nähdään näyttelijät Pihla Viitala ja Malla Malmivaara. Wandan mukaan kolmikko on viettänyt niin paljon aikaa yhdessä, että he ovat nähneet toisistaan kaikki puolet ja oppineet jo tunnistamaan toistensa hyvät ja huonot päivät.

– Meistä on tullut olosuhteiden pakostakin todella läheisiä, kun vietämme niin paljon aikaa yhdessä ja vaihdamme vaatteetkin rinta rinnan. Vuorotellen yksi on väsynyt ja toinen pirteä. Tiedämme jo, että nyt tuolla on tuo vaihe menossa, ja tästä selvitään näin, Wanda kertoi.

Kommentoi »