Näyttelijä Riku Nieminen: ”Pyrin elämään ilman mitään paineita”
Puheenaiheet
Näyttelijä Riku Nieminen: ”Pyrin elämään ilman mitään paineita”
Näyttelijä Riku Nieminen suuntaa pian poikien biletyslomalle Berliiniin.
Julkaistu 7.8.2015
Apu

Näyttelijä-muusikko Riku Nieminen näyttelee yhden päärooleista tällä viikolla ensi-iltansa saavassa Ollaan Vapaita -musiikkielokuvassa. Vaikka Rikua voi kutsua jo konkarinäyttelijäksi, musiikkielokuva oli hänellekin täysin uusi aluevaltaus.

– En osannut oikein edes arvostaa kuvauksissa, miten ainutlaatuiseen projektiin pääsin mukaan. Elokuvan tekeminen oli todella haasteellista, sillä musiikin ja draaman yhdistäminen on hyvin vaikeaa. Olen kuitenkin todella innoissani lopputuloksesta, Riku kertoi Ollaan vapaita -elokuvan kutsuvierasensi-illassa torstaina.

Koko kesän uutterasti töitä paiskinut näyttelijä ehtii pitää syyskuussa harvinaiset kolme viikkoa lomaa. Tuolloin hän aikoo muun muassa matkustaa kaveriporukkansa kanssa Berliiniin.

– Aion bilettää ihan s***anasti ja juoda halpaa kaljaa. Kyseessä on poikien rentoutumismatka, Riku valotti nauraen suunnitelmiaan.

Näyttelijä toivoo, että hänen syksystään tulisi muutenkin vähän tavallista rennompi. Viimeiset vuodet Rikun työtahti on ollut niin hurja, että hän on juossut tukka putkella projektista toiseen. Hänellä on kuitenkin lääke kiireisempienkin aikojen varalle. 

– Pyrin elämään täysin spontaanisti ilman mitään paineita, jottei elämästä tule liiallista suorittamista. Esimerkiksi Berliinissä en varaa mitään keikkalippuja, vaan menen täysin fiiliksen mukaan. Mielestäni se on välttämätöntä luovan alan ammattilaiselle. Luovuus vaatii sitä, että toisinaan on myös jouten ja vailla minkäännäköisiä suunnitelmia.

Kommentoi »