Näyttelijä Pamela Tola: ”En ole joutunut valitsemaan töideni ja perheeni väliltä”
Puheenaiheet
Näyttelijä Pamela Tola: ”En ole joutunut valitsemaan töideni ja perheeni väliltä”
Näyttelijä nauttii tavallisesta ja rauhallisesta arjesta, johon kuuluvat muun muassa perheen kanssa puuhastelu ja pitkät koiralenkit.
11.2.2016
 |
Apu

Näyttelijä Pamela Tolalla on edessään kuumottava kevät uuden Saturday Night Live -viihdeohjelman vakiokaartissa. Hän myöntääkin hermoilleensa etukäteen viime viikolla alkaneen ohjelman ensimmäistä lähetystä.

– Olihan se hirvittävän jännittävää, sillä en ole koskaan näytellyt aiemmin suorassa lähetyksessä. Eikä mikään ole kauhean varmaa, vaan viime hetkelläkin saattaa vielä tapahtua suuria muutoksia. Olen valtavan helpottunut, että selvisin kokemuksesta, ja se meni kaiken lisäksi ihan hyvin, Pamela kertoi Kynsin hampain -draamakomedian lehdistötilaisuudessa.

Lauantaisin esitettävä ohjelma keräsi heti tuoreeltaan paljon palautetta niin puolesta kuin vastaankin, ja muun muassa mainostaukojen moitittiin keskeyttäneen lähetyksen liian usein. Pamela yrittää kuitenkin olla ajattelematta liikaa palautetta – varsinkin kun tietää, miten haastavasta ohjelmatyypistä on kyse.

– Ulkopuolelta on tietysti tosi helppo arvostella. Mutta nytkään meillä ei ole vielä yhtäkään sketsiä valmiina, eikä mitään hajua, mitä lauantaina tapahtuu. Sarja syntyy hyvin nopealla sykkeellä. Ja vaikka tekisi mitä, ei kaikkia voi tietenkään koskaan miellyttää, Pamela järkeili maanantaina järjestetyssä tilaisuudessa.

Saturday Night Liven lisäksi Pamela tähdittää Ylen maaliskuussa alkavaa draamakomediaa Kynsin hampain. Siinä hän esittää politiikan keltanokkaa ja puolueensa puheenjohtajakandidaattia Anitaa, joka on myös entinen tv-kokki ja jääkiekkoilijan vaimo. Pamelan mukaan politiikan maailma oli hänelle lähtökohtaisesti hieman vieraampi.

– Sarjaa oli todella hauska tehdä. Minulla on hyvin herkullinen ja inhimillinen rooli muuten vähän jäykässä politiikan maailmassa. Seuraan kyllä politiikkaa, mutten esimerkiksi koskaan lähtisi itse ehdolle vaaleihin, Pamela nauroi. 

Riittävästi aikaa perheelle

Paitsi näyttelijä, Pamela on myös äiti kolmelle lapselle, joista nuorin on hänen ja aviomies Lauri Tilkasen yhteinen. Vaikka työt pitävätkin Pamelan kiireisenä, hän ei ole joutunut mielestään joustamaan perheensä yhteisestä ajasta.

– En koe, että olisin joutunut valitsemaan töideni ja perheeni väliltä. Olen pystynyt koko ajan keskittymään molempiin. Kuluu pitkiäkin aikoja, jolloin en tee töitä, ja silloin olen pääasiassa kotona. Sitten saattaa tulla kolmen kuukauden työputkia, jolloin olen enemmän poissa.

Töidensä vastapainoksi Pamela nauttii eniten hyvin tavallisesta arjesta: perheen kanssa puuhastelusta, liikunnasta ja pitkistä koiralenkeistä.

– Kun menen kotiin, työhommat jäävät sivuun, ja keskityn siihen, että yksi ehtii pianotunnille ja toinen on tehnyt espanjan läksynsä. Nautin sellaisesta arkisesta, rauhallisesta puuhastelusta, ja yritän esimerkiksi olla lainkaan avaamatta telkkaria, Pamela kertoi. 

Kommentoi »