Näyttelijä Niina Lahtinen: ”Tulen hyvin vaatimattomista oloista”
Puheenaiheet
Näyttelijä Niina Lahtinen: ”Tulen hyvin vaatimattomista oloista”
Näyttelijä rakastaa hyvää ruokaa, mutta tunnustautuu angstiseksi shoppailijaksi.
Julkaistu 20.11.2015
Apu

Näyttelijä Niina Lahtinen tähdittää marraskuun 25. päivä Elisa viihteellä alkavaa Downshiftaajat -draamasarjaa. 10-osaisessa sarjassa varakasta elämää viettäneet päähenkilöt menettävät yllättäen omaisuutena ja joutuvat totuttelemaan lähiöelämään.

Sarjassa näyttelevät Niinan ohella Mikko Leppilampi, Iina Kuustonen, Jussi Vatanen ja Anna-Leena Härkönen. Niinan roolihahmo on temperamenttinen ja ylikierroksilla käyvä raskaana olevaa nainen.

– Roolihahmoni on ihan karmea hormonihirviö, joka kiihtyy hetkessä nollasta sataan. En muista olleeni itse koskaan noin pahoissa hormonipöllyissä, vaikka olenkin ollut kaksi kertaa raskaana. En ole kovin temperamenttinen luonteeltani. Siksi onkin hauska räiskiä töissä kunnolla menemään, Niina kertoi sarjan lehdistötilaisuudessa.

Toisin kuin uutuussarjan pariskuntien mielestä, lähiöelämässä ei ole Niinasta mitään outoa – onhan hän itsekin varttunut kerrostaloalueella. Niina ei muista liioin joutuneensa koskaan kannattelemaan kulissiaan, vaan olleensa aina rehellisesti sitä, mitä on.

– Olen itsekin hyvin vaatimattomista oloista ja kerrostalolähiöstä kotoisin ja tottunut elämään hyvin niukasti ja pienesti. Minulla ei ole esimerkiksi vieläkään omaa autoa. En ole silti koskaan pyrkinyt peittelemään varattomuuttani. Jos olen ollut persaukinen, olen ollut sitä ihan avoimesti, Niina nauroi.

Angstinen shoppailija

Parhaillaan Niina suunnittelee ja kirjoittaa ystävänsä ja kollegansa Pirjo Heikkilän kanssa keväällä alkavaa Saturday Night Live -viihdesarjaa. Kaksikko pistäytyi myös hiljattain Kööpenhaminassa sarjan ideointimatkalla ja tyttöjen rentoutuslomalla.

– Reissu oli todella onnistunut. Oli ihana lähteä matkalle ihmisen kanssa, joka ei hänkään halunnut pyöriä kaupoilla. Olen todella angstinen shoppailija, ja ahdistun, jos minun pitää ostaa vaatteita. Sen sijaan rakastan hyvää ruokaa.

Matkoillaan Niina tykkääkin panostaa nimenomaan kulinaarisiin elämyksiin. Toisinaan näyttelijäpuoliso Aku Hirviniemikin yllättää vaimonsa illallisella.

– Olen kerran elämässäni käynyt oikein hienossa ravintolassa New Yorkissa. Se on yksi upeimmista kokemuksistani koskaan. Välillä Akukin vie minut oikein hienosti syömään. Enimmäkseen käymme kuitenkin Riihimäen intialaisessa, Niina nauroi. 

Kommentoi »