Apu

Näyttelijä Mia Ehrnrooth: "Malliksi tykkäsin liikaa Nutellasta ja suklaasta"

Näyttelijä Mia Ehrnrooth: "Malliksi tykkäsin liikaa Nutellasta ja suklaasta"
Mikä sinua harmittaa, Salatut elämät -sarjasta tuttu näyttelijä Mia Ehrnrooth? "Olin laittanut aamulla legginssit väärinpäin jalkaan ja kulkenut niin pitkälle päivään. Tällaista käy usein."
Julkaistu: 25.6.2021

Lapsuuteni sitkein haave oli olla satuprinsessa Ariel. Se ei toteutunut, mutta haaveilin myös huippumallin ja näyttelijän urasta. Osa ­haaveista toteutui. Tykkäsin mallin töistä ja sain tehdä kansainvälistä uraa, mutta näytteleminen on rikkaampaa. Ja malliksi tykkäsin liikaa Nutellasta ja suklaasta.

Teini-iässä ihailin erityisesti vanhempia heppatyttöjä ja olin ihastunut Leonardo DiCaprioon. Olen edelleen ihastunut, mutta valitettavasti olen hänelle liian vanha.

Minuun jäi pysyvät jäljet, kun poltin pahasti käteni ­viisivuotiaana. Teimme joulukarkkeja ja kiusaus laittaa käsi sulaan sokerimössöön kasvoi liian suureksi. Onneksi perheessämme oli tapana saada haavereista lohdutukseksi palkinto ja valitsin jättipupun.

Viimeksi nauroin makeasti, kun teimme Salkkareissa jouluista kuorolaulukohtausta. Nauramme välillä niin paljon, että meinaa tulla pissat housuun.

Vihaan sydämeni pohjasta kovaksi keitettyjä kananmunia. Niistä menee maku ja liian kova muna juuttuu kitalakeen. Se on aina iso pettymys.

Viimeksi rakastuin mieheeni kohta viisi vuotta sitten. Nämä vuodet ovat olleet ihania. Pitääkin keksiä tapa juhlistaa sitä!

Kateellisena katson, kun instagram-mammoilla on valkoiset ja beiget sekä puhtaat kodit. En tiedä miten he sen tekevät. Meillä ei ole sellaista.

"Nykyajan parhaita puolia on, että ihmiset ovat näkyvämpiä sosiaalisen median ansiosta. Saamme nähdä ja kuulla erilaisista tyypeistä."

Pyydän anteeksi, että tuon likaisen, ei-tankatun auton pihaan, vaikka olemme toisin sopineet. Unohdan sen jatkossakin.

Ystäväni ihmettelevät luovaa kapasiteettiani. Olen sosiaalisesti peloton eikä minua pelota hypätä ­yleisön eteen tai livelähetykseen.

Jos jonkun henkilön puolesta pitäisi kuolla, niin omien lapsien tai miehen.

Juuri nyt ottaa päähän, että olin laittanut aamulla ­legginssit väärinpäin jalkaan ja kulkenut niin pitkälle päivään. Tällaista käy usein.

Nykyajan parhaita puolia on, että ihmiset ovat näkyvämpiä sosiaalisen median ansiosta. Saamme nähdä ja kuulla erilaisista tyypeistä. Uskallamme mennä rohkeammin kohti omia tavoitteita ja olla omia itsejämme. Samaistun itsekin siihen, koska olen luova outolintu.

Seuraavan rauhan-Nobelin antaisin Meryl Streepille. Olen ihaillut häntä pitkään.

Maahanmuuttajille haluan sanoa, että pyrkikää oppimaan suomen kieli, se tekee täällä elämästä helpompaa. Monikulttuurisuus on hieno asia.

Ensimmäiseksi poistaisin maailmasta Donald Trumpin. Koulukiusaaminen ja itsensä nostaminen muiden yläpuolelle ei ole suotavaa. Myös sotiminen on turha konsepti tänä päivänä. Jos epä­tasa-arvon voisi poistaa taikasauvalla, sen tekisin.

Jos elän yli satavuotiaaksi, toivon, että olen saanut lapsenlapsia. Satavuotisjuhlissani on ilmapalloja, paljon konfettia, ystäviä ja läheisiä ympärillä.

Yrityksistäni ­huolimatta en ole oppinut kirjoittamaan oikein, dysleksiastani johtuen.

Kommentoi »