Apu

Näyttelijä Laura Birn: Tiesin Louhimiehen työskentelytavoista jo aikaisemmin

Näyttelijä Laura Birn: Tiesin Louhimiehen työskentelytavoista jo aikaisemmin
Laura Birnin mukaan ihmiselle on annettava mahdollisuus pyytää anteeksi, oivaltaa sekä muuttua.

Jussi-gaalassa juhlinut Laura Birn on näytellyt Aku Louhimiehen elokuvassa Vuosaari. Hänellä itsellään ei jäänyt ohjaajasta kokemuksensa perusteella pahaa sanottavaa.

- Mutta tunnen järjetöntä ihailua näiden naisten rohkeutta kohtaan. On vaatinut uskallusta tulla tällaisen asian kanssa esille. Se muuttaa meidän kaikkien elämää, heidänkin, jotka ovat vasta tulossa alalle. Tällä kaikella on järisyttävä merkitys, Birn arvioi Jussi-gaalan punaisella matolla.

Birn tiesi jo aikaisemmin Louhimiehen työskentelytavoista, sillä Pamela Tola on hänen luokkakaverinsa.

- Hän kertoi minulle kokemuksia Pahan maan kuvauksista, ja se että tiesin niistä - ja Käskyn kuvauksista - ja silti valitsin mennä mukaan Vuosaareen kertoo naisnäyttelijän asemasta. Että kuinka paljon niitä rooleja on tarjolla. Halusin mukaan, koska tarjolla oli kerrankin jotain erilaista, kunnianhimoista. Se kertoo rakenteista aika paljon, että millaisia rooleja on ollut tarjolla, millaisia tarinoita rahoitetaan ja kenen ääntä kuunnellaan.

Birn ei sulje pois mahdollisuutta, että tekisi vielä jatkossa töitä Louhimiehen kanssa.

- Se riippuu siitä miten hän reagoi tähän. Jos hän myöntää tapahtuneet asiat ja pyytää anteeksi, mahdollisesti myös hakee apua, kuten hän itse jossain arvioi - silloin on tärkeää antaa ihmiselle mahdollisuus muuttua. Ymmärtää, oivaltaa, pyytää anteeksi ja mennä eteenpäin - muuttaa toimintatapojaan. Jos Louhimies käy tämän kaiken läpi, sille pitää jättää mahdollisuus. Ja katsoa myöhemmin mikä on tilanne.

Julkaistu: 23.3.2018
Kommentoi »