Nautiskelijan Tampere
Matkailu
Nautiskelijan Tampere
Miten olisi romanttinen tai hauska viikonloppu Tampereella? Poimi tästä osoitteet vaikka maukkaaseen mezepaikkaan, uuteen museoon ja samppanjabaariin.
Julkaistu 11.11.2015
Mondo

Miten olisi romanttinen tai hauska viikonloppu Tampereella? Poimi tästä osoitteet vaikka maukkaaseen mezepaikkaan, uuteen museoon ja samppanjabaariin.

BAARIT JA KAHVILAT

Barmacia

Viipale Meksikoa manselaisittain: hyviä latinodrinkkejä ja katuruokaa tarjoava Barmacia on kaupungin baarien parhaimmistoa. Cocktaileja saa vain viittä tunnettua sorttia mojitoista caipirinhoihin. Niihin saatetaan luoda makuvivahteita vaikka hedelmillä. Suolapaloina on itse tehtyjä nachoja, guacamolea ja muuta meksikolaista. ¡Delicioso!

Aleksanterinkatu 29. gastropub.net/barmacia

Santésta saa kuohuviinejä ja samppanjoita.
Samppanjabaari Santé

Santé on laadukas vaikka sisustukseltaan hieman kliininen kuohujuomien baari. Samppanjoiden ja muiden viinien lista on mukavan runsas. Laseittain myydään useita samppanjoita, 10–15 euroa lasi, ja näiden viinien valikoima vaihtuu joka päivä.

Hatanpään valtatie 2. champagnebarsante.fi

Kahvila Runo

Mikä on Tampereen paras kahvila? Perinteistä pitävä äänestää Amurin Helmeä, hipsteri Kaffilaa, ja matkailijan kuuluu tietää myös Vohvelikahvila. Mutta Runo on varmasti rennoin. Hyviä leipiä ja kakkuviipaleita, runsaasti teelaatujakin. Mukavasti kuluneet kalusteet, hymyä tiskin takana. Täällä istuu kaikenlaisia tamperelaisia, myös lähikorttelien vanhoja asukkaita. Runosta jää hyvä mieli.

Ojakatu 3. kahvilaruno.fi

KULTTUURI

Museo Milavidassa on tammikuuhun asti esillä Salvatore Ferragamon kenkäluomuksia.
Museo Milavida

Yksi Tampereen talokaunottarista, Hämeen museona toiminut Näsilinna, odotti 17 vuotta suljettuna remonttia. Lopulta kaupunki löysi korjausrahat, ja nyt avattu palatsi on upea näky. Siinä toimivan museo Milavidan toistaiseksi pysyvä näyttely kertoo talon vuonna 1898 rakennuttaneesta von Nottbeckien perheestä, jonka patruuna Wilhelm johti Finlaysonia. Matkailijalle kiinnostavampi voi olla vaihtuva näyttely, joka liittyy muotiin tai designiin. Nyt esillä on 10. tammikuuta asti näyttely Salvatore Ferragamon upeista kenkäluomuksista.

Aikuisen lippu 7 e, lapsen 3 e. Milavidanrinne 8. museomilavida.fi

Ravintola 931

931 on kulttuuriväen baari. Se järjestää kaikenlaista kivaa, kuten dj-iltoja ja pieniä näyttelyitä, ja myy art house -elokuvien lippuja viereiseen Niagara-teatteriin.

RAVINTOLAT

Zeytuun tarjoilee Lähi-idän mezejä, kuten falafelejä, hummusta ja baba ganoushia.
Zeytuun

Alkuvuonna avattu pieni mezepaikka tuo kasvisruuan raikkautta kaupungin tarjontaan. Lyhyellä listalla on tuttuja Lähi-idän juttuja: falafelejä, hummusta, baba ganoushia ja muuta. Hyvän mezelautasen saa alle kympillä, maut ja ripeä palvelu ilahduttavat.

Tuomiokirkonkatu 21.zeytuun.com

Ravintola C

C on ollut jo vuosia Tampereen parhaita ravintoloita, tasokas mutta rento illallispaikka. Nyt listalla näkyy kotimainen tryffeli, ja liha–kalapuolelta voi löytyä vaikkapa Pyhäjärven kuhaa ikejime. Ikejime on Japanista lähtenyt eettisempi tapa teurastaa kala, ja C:n omistajat opettivat sen paikalliselle kalastajalle. Menyy 68 euroa.

Rautatienkatu 20. ravintola-c.fi

Pork & More

Maineikkaan Ravinteli Berthan pitäjien baariravintola tarjoaa Amerikan Syvän Etelän mauilla tehtyjä ribsejä, hampurilaisia ja muuta lihaisaa. Ateria 15–23 e.

Aleksanterinkatu 29. porkandmore.fi

MAJAPAIKAT

Dream Hostellin yhteydessä toimii myös pieni designhotelli.
Dream Hostel & Hotel

Designhostelli Dream saa huomiota kansainvälisiä listauksia myöten ja ansaitsee kehunsa. Yläkertaan nyt avatulla hotellipuolella on uudet, pienet huoneet omilla suihkutiloilla, mutta osassa huoneista ei ole ikkunoita.

2 hh hostellissa alkaen 72 e, hotellissa omalla suihkulla 79 e. dreamhostel.fi

Sokos Hotel Torni Tampere

Wow, mikä maisema! Vuosi sitten avattu 88,5-metrinen hotelli on syystä yksi kaupungin vetonauloista. Hulppeassa tornissa on 305 modernia huonetta. Tiloista löytyy nykytaideteoksia ja niille ronskina vastapainona Eppu Normaalin ja Popedan innoittamaa rokkityyliä. Asiakas voi valita huonetyypin, ei tarkkaa asuinkerrosta. Yläkerroksen Moro Sky Barin drinkeistä ja näköalasta voivat nauttia muutkin kuin yöpyjät.

2 hh alkaen 139 e. sokoshotels.fi

Holiday Inn Central Station

Asemanseudun Cumulus muuttui pintaremontissa Holiday Inniksi. Täältä voi saada tarjouksen (68 e).

2 hh alkaen 80 e. ihg.com 

Kommentoi »