Naiset haluavat herkkiä miehiä
Terveys ja hyvinvointi
Naiset haluavat herkkiä miehiä
Miesten itku saa naiset haluamaan seksiä. Tämä kolumni ja paljon muuta kiinnostavaa luettavaa uudessa ApuTerveys-lehdessä, joka ilmestyi 6.6.2012.
Julkaistu 6.6.2012
Apu

Nyt se on todistettu: Naiset pitävät herkistä miehistä. Miesten itku saa naiset haluamaan seksiä.

Näin käy ilmi Tokion yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa.

Kyynelehtiminen baaritiskillä voi tosin olla hieman liian aikaista. Toistaiseksi kyynelten vaikutus on todistettu vasta hiirillä, ihmiskokeista ei ole vielä tieteellistä näyttöä.

Jos kyyneleet toimivat, miesten kannattaa pillittää naisen lähellä. Itkun näkeminen ei nimittäin tee vaikutusta, vaan kyse on hajusta. Tai tarkalleen sanoen nenän kautta aistittavasta feromonista.

Tokion yliopistossa tehdyn, professori Kazushige Touharan vetämän tutkimuksen mukaan hiiriuroon kyynelissä on ESP1-feromonia, joka kulkee naaraan nenän kautta aivoihin. Hieman mutkia oikoen voi sanoa, että naaraiden paritteluhalut kolminkertaistuvat tuon hormonin ansiosta.

Jos tutkimustulokset osoittautuvat päteviksi myös ihmismiehillä, ei liene epäselvää, miksi naiset ovat heikkoina miehiin, jotka osaavat itkeä.

Hajuvesiteollisuus miettinee jo kovasti kaupallisia sovelluksia kyynelille. On vain ajan kysymys, koska ”Tears for men”-  tai oikeastaan ”tears of men” -hajuvedet tulevat kauppoihin.

Kuvitelkaapa tuotantolaitos, jossa miehiä itketetään oikein olan takaa. Ehkä puolustusvoimien talous voitaisiin pelastaa, jos armeijan alokaskausi myytäisiin hajuvesiteollisuudelle? Tai sitten jatkossa voisi veripankin ja spermapankin rinnalle perustaa kyynelpankkeja.

Naisten kyynelillä on miehiin täysin päinvastainen vaikutus. Naisen itku vähentää miehen seksihaluja.

Israelilainen tutkija sai tämän selville kokeilemalla. Tutkija pani miehet haistamaan naisten kyyneliä ja näyttivät heille kuvia naisten kasvoista. Koe toistettiin suolaliuoksella.

Aivotutkijan oletus oli, että kyyneleet saisivat miehet empaattisiksi tai surullisiksi. Toisin kävi. Vaikutus oli suurin libidoon.

Kyyneliä nuuhkineet miehet pitivät naisia vähemmän seksuaalisesti kiinnostavina kuin suolavettä nuuhkineet. Tämä todettiin myös myös verikokeella ja aivokäyrää mittaamalla. Testosteronin määrä väheni selvästi kyynelistä, kuten myös toiminta aivojen seksuaalista halua ilmentävällä alueella.

Mistä nämä tutkimukset kertovat? No ainakin siitä, että me ihmiset kommunikoimme puheen ja sanattoman viestinnän lisäksi myös kemiallisesti. Saatamme lähettää tiedostamattamme yllättäviä viestejä.

Tutkimuksen tehnyt aivotutkija, professori Noam Sobel on todennut, että naisen kyynelistä voisi olla hyötyä esimerkiksi eturauhassyövän hoidossa – siinä kun pyritään alentamaan miesten testosteronitasoa.

Tutkimuksessa naisten kyyneleet saatiin vapaaehtoisilta, jotka katsoivat surullisia elokuvia.

Kommentoi »