Apu

Näin Esa Tikkanen kosi Tuuli-rakastaan: "Saimme raikuvat aplodit"


Kiekkolegenda Esa Tikkanen ei ujostellut kosiessaan Tuuli-rakastaan.
Kuvat Kirsi Tuura

Nelisen vuotta sitten tavanneet Esa ja Tuuli Tikkanen kihlautuivat marraskuussa 2015 Saksan Münchenissä italialaisessa ravintolassa.

– Menin perinteiseen tapaan polvilleni Tuulin eteen ja esitin asiani. Saimme koko ravintolalta raikuvat aplodit, Esa mainitsee.

Pariskunnan rakkaus syveni päivä päivältä. Kaksi erilaista, mutta samoin tuntevaa sielua oli kohdannut toisensa.

– Olen aina ollut ujo ja suoraan sanottuna huonolla itsetunnolla varustettu. Esa on maailmanmies. Ennen tapaamistamme minulla oli kaiken lisäksi takanani pitkä surutyö. Esa rakasti minut ehjäksi. Hän on auttanut minut ulos kuorestani ja opettanut elämään hetkessä.

Vuonna 2016 lokakuun 1. päivänä vietettiin Esa ja Tuuli Tikkasen häät. Hääpäivämäärä kielii parille tärkeitä lukuja.

– Esa on minulle numero yksi ja hänen pelinumeronsa oli 10, Tuuli valistaa.

Tässä vaiheessa Tuuli oli jo luopunut Someron rivitalostaan ja yrityksestään.

– Viihdyn todella hyvin Espoossa. Täällä meidän asuma-alueellamme on leppoisa, jopa maalaishenkinenkin tunnelma. Esan lapset ovat myös ihania. Tyttäreni Ena on aina toivonut siskoa tai veljeä ja nyt hän saikin kolme pikkusisarta yhdellä kerralla.

Lapsilauman lisäksi Tuulin elämään tuli Esa Tikkasen myötä kylkiäisenä myös hänelle aiemmin täysin outo asia, julkisuus.

– Kyllä minä välillä varsinkin suhteen alussa ajattelin, että miksei Esa voisi olla ihan tavallinen mies, ei kuuluisuus. Minulla meni aikaa, ennen kuin totuin siihen, että ihmiset tunnistavat hänet kaikkialla. Helpotti, kun ympäröin itseni sellaisella pienellä muurilla, kun liikuimme julkisesti yhdessä. Nykyisin se on jo helpompaa, vaikka en haluakaan olla mitenkään keskipisteenä.

Esa on opettanut Tuulia omilla opeillaan myös julkisuuden suhteen.

– Mä olen aina painottanut Tuulille sitä, että ole rehellisesti sellainen kuin olet. Älä yritä olla kukaan muu. Tällä ohjeella olen itsekin aina pärjännyt elämän poluilla, joskus mutkaisillakin sellaisilla.

Esa kokkaa ruuat

Tänä päivänä Tikkasten arki kuluu päivisin pääasiassa töissä: Tuuli toimii lääkinnällisten kompressiotuoteiden parissa ja Esa joukkueurheilualalla analysoimassa pelaajia.

– Silloin kun on vapaata, olemme nautiskelevia koti-ihmisiä. Ja Esa kokkaa meillä ruuat.

Vaikka pariskunta viihtyy hyvin Suomen Espoossa, ulkomaillekin muutto on ollut puheissa.

– Ei se ole poissuljettu ajatus. Haluan kuitenkin ensin, että lapset kasvavat isommiksi ja sitten katsotaan tilannetta. Tuuli ei kuulemma pistäisi pahakseen, vaikka me muuttaisimmekin johonkin lämpimään asumaan, Esa paljastaa.

Lue koko juttu Avusta 22/2018.

Julkaistu: 3.6.2018