Naimisissa oleva Eino Grön sai uudelle suhteelleen vapautuksen papilta
Puheenaiheet
Naimisissa oleva Eino Grön sai uudelle suhteelleen vapautuksen papilta
Muistisairas Marjatta-vaimo on hoitokodissa, mutta 80-vuotias Eino Grön on löytänyt yksinäisyyteensä tukea uudelta ystävättäreltä.
31.1.2019
 |
Apu

Hän istuu vastapäätä, kasvoilla on terve päivetys eikä jetlagista ole tietoakaan. Eino Grön on lentänyt haastattelua edeltävänä päivänä Yhdysvalloista takaisin Suomeen.

– Olen tottunut aikaeroihin. Nukun yhden, kaksi yötä sikeästi, ja se on siinä, hyväntuulinen Eino hymyilee.

Floridassa hänellä on ollut talvikoti jo vuodesta 1978.

Laulaja Grön täyttää tänään, 31. tammikuuta, 80 vuotta. Tasavuosiaan Grön aikoo viettää perhepiirissä.

– Hyvin pienet juhlat pidämme täällä Suomessa. Tarkoitus oli alun perin juhlia isosti Floridassa, mutta hanke kaatui. Ei se mitään. Onhan näitä synttäreitä tähän ikään mennessä ehtinyt kertyä.

Eino on saapunut haastatteluun yksin, niin kuin tapana on. Marjatta-vaimo, 80, on asunut espoolaisessa hoitokodissa vuodesta 2015 lähtien vakavan muistisairauden takia.

– Hän saa siellä parasta hoitoa. Poikani vaimo on siellä hoitajana, ja olen palkannut myös kävelyttäjän Marjatalle. Vaimoni on iloinen ja virkeä, mutta lähimuisti on täysin mennyt.

Grönien ainoa lapsi Ari, 56, on fysioterapeutti. Hän ei ole siis seurannut isänsä jalanjälkiä.

– Saan ainakin ilmaiset akupunktiot, Eino nauraa.

Naisystävä on tuonut valoa elämään

Koska vaimo on ollut vuosia hoitokodissa, Eino sanoo kokeneensa yksinäistä oloa.

– Olen nyt saanut iloa yksinäisyyteeni. Hyvän naisystävän löytäminen on ollut antoisaa. Ystävättäreni on eläkkeellä oleva kielten lehtori. Hän on tuonut valoa elämääni ja tukea arkeen. Hän on suureksi avuksi.

Laulajalegendan uudesta naisystävästä on jo revitty otsikoita. Hänen nimensäkin on julkisuudessa ollut esillä: Anneli Airio.

– Mitä ne nyt 80-vuotiaan äijän naisjutusta puhuvat… Grön kuittaa hymähtäen.

– Koin vapauttavan tunteen, kun luin erään vanhan papin kirjan. Hän oli ollut samassa tilanteessa kuin minäkin ja vakuutti, ettei tällaisessa ystävään tukeutumisessa ole mitään syntistä.

Lue Eino Grönin koko haastattelu uudesta Avusta 5/2019!

7 kommenttia