Muusikon unelmatyö Savonlinnassa
Kulttuuri
Muusikon unelmatyö Savonlinnassa
Ville Matvejeff aikoo tuoda Savonlinnan Oopperajuhlille paljon uutuuksia.
1Kommenttia
Julkaistu 25.6.2019

Kapellimestari, säveltäjä, pianisti Ville Matvejeff, 33, aloittaa Savonlinnan Oopperajuhlien taiteellisena johtajana syyskuussa 2019.

Miltä uusi työ tuntuu?

”Kerrassaan upealta! Tämä on unelmatyöni. Siinä yhdistyvät suurten linjojen visiointi, herkkä musiikillinen ja henkilökemiallinen vaisto sekä käytännön taiteellinen valmistelu- ja esitystyö.”

Mitä uutta aiot tuoda juhlille?

”Toivon tuotantoon uusia teostyyppejä, kantaesityksiä ja aiemmin Suomessa esittämättömiä mestariteoksia. Ensi kesän uutuuksien joukossa on barokkioopperaa ja romantiikan helmiä. Taiteilijavalinnoissa heijastuvat sukupolveni estetiikka sekä henkilökohtaiset näkemykseni.”

Mistä johtuu yleisön uskollisuus?

”Oopperajuhlien tunnelma on kesäinen, rento ja välitön. Olavinlinna ja valoisat kesäyöt Saimaan äärellä lisäävät taianomaisuutta. Korkea taiteellinen taso ja sen myötä luottamuksen rakentuminen yleisön ja festivaalin välille on tärkein yksittäinen asia sitoutumisessa.”

Mikä on mukavinta, mikä haastavinta festivaalin johtamisessa?

”Mukavinta ja samaan aikaan haastavinta on oopperoiden matka ideoista toteutukseen. Siihen kuuluu välillä vauhdikkaita inspiraatiohetkiä aallonharjalla sekä mutkikkaita tuumaustaukoja. Lopuksi saamme jännittää luonnonvoimien mahdollista osallistumista tapahtumien kulkuun.”

Mikä on mieleenpainuvin muistosi Savonlinnasta?

”Mieleeni on lähtemättämästi piirtynyt vuosituhannen vaihteessa esitetyn Aika ja uni -oopperan vaikuttavat kuorokohtaukset ja Jorma Hynnisen dramaattinen hahmo. Ikimuistettava oli myös Aulis Sallisen Linna vedessä -kronikan kantaesitys, jonka johdin säveltäjämestarin läsnäollessa kesällä kaksi vuotta sitten.”

Savonlinnan Oopperajuhlat 4.7.–3.8.2019

Kuva: Petri Saarelainen

1 kommentti