Mondo

Mondo Top 50 - nämä ovat vuoden 2018 kymmenen parasta kotimaankohdetta

Mondo Top 50 - nämä ovat vuoden 2018 kymmenen parasta kotimaankohdetta
Mitkä ovat vuoden 2018 parhaat kotimaankohteet? Tässä ovat Mondo Top 50 -kyselyn tulokset. Listan kokoamiseen osallistui yli 12000 suomalaista matkailijaa.
Julkaistu: 12.10.2018

Parhaat kotimaankohteet

Vallisaari, Helsinki. Hanna Koikkalainen.

1. Helsinki. Pääkaupunki Helsinki pitää Mondo Top 50 -listalla kärkipaikkaa jo neljättä vuotta peräkkäin. Vastauksissa nousee muun muassa luonnon läheisyys, kuten Helsingin saaret, joita on avautunut matkailijoille viime vuosina lisää.

Merikeskus Vellamo, Kotka. Jussi Tiainen.

1. Kotka. Jaetulle ykkössijalle Helsingin kanssa yltänyt Kotka kuuluu listan yllättäjiin. Matkailijat arvostavat etenkin kaupungin tunnelmaa, joka nousee kyselyssä parhaaksi kaikista kotimaankohteista. Etenkin kaupungin merellisyyttä arvostetetaan.

Kallavesi, Kuopio. Juha Määttä / Vastavalo.

3. Kuopio. Puijon torni, Väinölänniemen hienohiekkainen uimaranta ja Kallavesi, torin kalakukot ja munkkipossut, loistava valokuvataiteen keskus VB, Pikku-Pietarin puutalokuja. Siinä muutama loistava syy vierailla Savossa.

Oulu. Jari Kurvinen / Vastavalo.

4. Oulu. Etenkin kesäisen Oulun tunnelmasta pidetään vastaajien keskuudessa. Kiitosta saavat muun muassa Nallikarin hieno uimaranta sekä Kesän Saunan kelluva lauttasauna.

Tampere, Kuuma. Konsta Leppänen.

5. Tampere. Kaupunki on tehnyt viime vuosina uutta nosua muun muassa ruokakaupunkina. Myös vanhat suosikit, kuten Tampereen vankka perinne teatterikaupunkina, mainitaan kaupungin plussina Mondo Top 50 -kyselyssä.

Levi. Visit Finland.

5. Levi. "Helppo kohde talvikohteen etsijälle. Hyviä ravintoloita, paljon majoitusvaihtoehtoja, hyvä tunnelma ja rinteet. Välillä väkeä on tungokseen asti." Muun muassa näin sanotaan Mondo Top 50 -osallistujien vastauksissa Suomen suurimpiin hiihtokeskuksiin kuuluvasta Levistä.

Turku, Ravintola Nooa. Christian Juup / Visit Turku.

7. Turku. Viihtyisä kaupunkimiljöö Aurajoen rannalla. Turun linna ja muut kaupungista löytyvät historiakohteet. Lyhyt etäisyys lasten suosikkikohteeseen Muumimaailmaan. Muun muassa näitä asioita arvostetetaan Turun-lomassa.

Lahti, satama. Visit Lahti.

8. Lahti. Salpausselän Urheilukeskus hyppyrimäkineen on tuttu kaikille talviurheilun ystäville Suomessa. Mutta tiesitkö, että hyppyrimäen juurella on kesäisin maauimala, ja vieressä on äskettäin remontoitu Hiihtomuseo? Lahden satama-alue ja sen Sibelius kuuluvat myös kaupungin pääkohteisiin.

Porvoo. Julia Kivelä / Visit Finland.

9. Porvoo. Suomen romanttisimpiin kaupunkeihin kuuluva Porvoo tunnetaan tietysti kauniista, vanhasta puutalokeskustastaan. Se on myös erinomainen ruokakaupunki ja tarjolla on boutiquemajoitusta. Oiva viikonlopun miniloman kohde.

Lappeenranta. Visit Lappeenranta.

10. Lappeenranta. Listan ensikertalainen, Saimaan rannalla sijaitseva Lappeenranta, on kokenut pienen renessanssin, kun kaupungin kulttuurielämä on virkistynyt viime vuosina. Kaupungin päänähtävyyksiin kuuluu idyllinen, vanha Linnoitus, mistä aukeavat näkymät Lappeenrannan satamaan.

Kommentoi »