Mondo testasi: uudistunut Sokos Hotel Helsinki on siisti ja toimiva keskustahotelli ripauksella persoonallista tunnelmaa
Matkailu
Mondo testasi: uudistunut Sokos Hotel Helsinki on siisti ja toimiva keskustahotelli ripauksella persoonallista tunnelmaa
Kävimme yöpymässä Solo Sokos Hotel Helsingissä, joka avautui keväällä 2022 ison remontin jälkeen.
Julkaistu 24.7.2022
Mondo

Sokos Hotels -ketju on viime vuosien aikana kunnostanut monia Helsingin ytimessä sijaitsevia klassikkohotellejaan. Torni avautui uudistuneena huhtikuussa 2022 ja hotelli Presidentti jo 2018. Nyt remontin on kokenut Sokos Hotel Helsinki.

Vuonna 1930 valmistunut majapaikka oli valmistuessaan Suomen ensimmäinen suurhotelli, jossa ovat yöpyivät aikansa merkkihenkilöt Paavo Nurmesta Urho Kekkoseen. Rakennuksen, hotellin sisustuksen ja kalustuksen suunnitteli arkkitehti Pauli E. Blomstedt, ja tätä ennen hotelli on remontoitu jo ainakin kertaalleen kauttaaltaan.

Mitä uusin uudistus sitten toi tullessaan? Kuten nimeen sopii, teemaksi on tällä kertaa otettu Helsinki. Se näkyy jo aulatilojen seinille ripustetuissa valokuvissa, joissa on esimerkiksi Yrjönkadun uimahallin kaltaisia kaupungin klassikkopaikkoja.

Hotellissa aiemmin vieraillut huomaa muutoksen myös katutason ravintolapalveluissa. Hotellin yhteydessä vuosikausia toiminut Memphis on vaihtunut Pauli's Pizza & Grill -ravintolaan, joka sai nimensä talon arkkitehdilta. Myös ranskalaistyylinen Frans & Amelie on nyt poissa. Legendaarinen yökerho Helsinki Club ei sekään enää palannut, vaan tilalle on tehty juhla- ja kokoustiloja.

Hotellin vastaanotto palvelee samalla myös aulabaarina, josta voi tilata juomia. Tämä ei palvelukokemukseen juuri vaikuta, mitä nyt puitteet ovat hieman rennommat ja epämuodollisemmat kuin aiemmin. Mikä tärkeintä, sisäänkirjautuminen sujuu nopeasti ja helposti.

Saamme huoneen talon ylimmästä kahdeksannesta kerroksesta. Helsinki-teemaa ei varsinaisesti hierota kasvoille. Se näkyy oikeastaan vain huoneen tapetissa, jonka hienovarainen piirroskuvitus esittää Eliel Saarisen suunnittelemaa päärautatieasemaa. Muissa huoneissa aiheina taas on esimerkiksi Kauppatorin lokkeja.

Huoneiden kalusteissa voi aistia pientä entisajan eleganssia.

Sisustuksessa on ripaus entisaikojen nostalgiaa. Puinen sängynpääty, messinkisenä kiiltävät valaisimet ja pöydän pyöreät muodot vievät ajatukset 1950- ja 60-luvuille. Mikään aikamatka huone ei silti ole. Katon spottivalot, iso televisio ja moderni kylpyhuone pitävät ajatukset tässä päivässä.

Hotelli sijaitsee todella keskeisellä paikalla, vain viiden minuutin kävelymatkan päässä esimerkiksi rautatieasemalta tai Stockmannilta. Huoneemme on sisäpihan puolella, jossa kaupungin äänet eivät häiritse yöunta. Lähikortteleissa ei tosin ole läpiajoliikennettä, ja ainoa häiriön aihe voivatkin olla juhlivat seurueet.

Huoneessamme on pieni oleskelutila sohvapöytineen ja nojatuoleineen. Päätämmekin nauttia omassa huoneessa oleskelusta ja haemme alakerran ravintolasta pizzat iltaruuaksi. Ne on nimetty Helsingin alueiden ja paikkojen mukaan. Kaisaniemi-pizzassa on esimerkiksi sientä ja lehtikaalia, Krunikassa taas kylmäsavulohta ja piparjuurta.

Tasoltaan ja hinnoiltaan (18,50–19,50 euroa) pizzat ovat perustason yläpuolella, mutta ne eivät ole kaupungin parhaiden artesaanipizzerioiden luokkaa. Hotellivieraalle tällainen helppo ruokailumahdollisuus on toki mukava lisä.

Pauli's Pizza & Grill tuli Memphis-ravintolan tilalle.

Musiikin kuuntelu huoneen tv:n kautta onnistuu, mutta Yle Areenaa emme saa näkymään lukuisienkaan yritysten jälkeen. Joudummekin tuijottelemaan Unelmakoti Sisiliassa -sarjaa pieneltä ruudulta pizzaa napostellessamme. Muuten kaikki toimii vierailun aikana moitteettomasti.

Pauli’s-ravintolan tiloissa tarjottava buffetaamupala on Sokos Hotels -ketjun mittapuilla oikein onnistunut. Tarjolla on kaikkea hotelliaamiaisilta tuttua, mutta laatu on tälläkin kertaa ripauksen perustasoa parempaa. Munakokkelissa on esimerkiksi myös paistettuja tuoreita kasviksia, ja leipä on niin hyvää, että santsaamme sitä useaan otteeseen.

Sokos Hotel Helsingin uudistus tuntuu kaikin puolin onnistuneelta. Toisin kuin jotkut ketjun klassikkopaikoista, paikka ei pyri erottumaan boutiquehotelleja muistuttavalla persoonallisella sisustuksella tai tunnelmalla. Erottuvat yksityiskohdat ovat pikemminkin mukava lisä hyvän perustason päälle. Tänne kannattaakin tulla ennen kaikkea keskeisen sijainnin ja toimivien puitteiden vuoksi, ei siksi että hotelli itsessään olisi elämys.

Junior Suite -huoneen harmonista tunnelmaa.

Kommentoi »