Mondo testasi: The Barö on mainio lähilomakohde pääkaupunkiseudun tuntumassa
Matkailu
Mondo testasi: The Barö on mainio lähilomakohde pääkaupunkiseudun tuntumassa
Inkoon Barösundissa toimivaa saaristohotellia on kutsuttu Instagram-kelpoiseksi. Trendikkyyttä enemmän siellä lumoaa kuitenkin ympäröivä luonto ja yksinkertainen tyylikkyys.
Julkaistu 12.6.2022
Mondo

Huoneen ikkuna kehystää ulkona näkyvän maiseman eläväksi maalaukseksi. Männyt huojuvat tuulessa, ja alhaalla salmessa lipuu kalastusvene. Tämä on saaristoluontoa parhaimmillaan!

Inkoon Barösundiin kesällä 2021 avattu saaristohotelli The Barö on noussut lyhyessä ajassa hyvin suosituksi. Se ei tavallaan ole ihme. Lapissa ja muualla Pohjois-Suomessa luonnon keskelle rakennettuja elämysmajoituksia on runsaasti, mutta Etelä-Suomessa ne ovat vielä loistaneet poissaolollaan.

Potentiaalista asiakaskuntaa pääkaupunkiseudulla kuitenkin riittäisi, ja Helsingin keskustasta pääseekin The Barön pihaan omalla autolla tunnissa. Parhaiten paikka sopii juuri autoilevalle lähilomailijalle. Lähin juna-asema on runsaan 20 kilometrin päässä Karjaalla, josta täytyy jatkaa taksilla tai harvakseltaan kulkevilla busseilla perille. Pari urheaa majoittujaa tosin tulee meidän vierailumme aikaan Helsingistä asti polkupyörillä.

The Barön designmökeissä on isot panoraamaikkunat.

The Baröta on kutsuttu Instagram-kelpoiseksi majapaikaksi, ja kuvauksellisuus otettiin kuulemma monin tavoin huomioon suunnitteluvaiheessa. Hotellissa on kuitenkin hyvin vähän koristeellisuutta tai näyttäviä visuaalisia elementtejä. Yleisvaikutelma on askeettisen tyylikäs.

Merellisen mäntymetsän keskelle rakennettujen designmökkien ulkopinta on pikimustaa, polttamalla säänkestäväksi käsiteltyä puuta. Myös sisätiloistaan mökit ovat hillittyjä ja tummiasävyisiä. Suurimman osan tilasta vie iso sänky.

Pääroolin saa seinän kokoisesta panoraamaikkunasta näkyvä maisema. On käkkäräistä mäntyä, kanervaa, sammalta, kalliota ja kivikkoa. Lähimmät puut ovat alle kahden metrin päässä ikkunasta, ja sisälläkin tuntee olevansa keskellä luontoa.

Mökit ovat vieri vieressä, mutta niissä on silti yksityisyyden tuntua ja rauhaa. Televisiota huoneessa ei ole, eikä sitä kaipaakaan, kun maisema on näin hieno. Mökissämme on myös oma takka, mutta sitä emme uskalla testata. Olisi sääli, jos majapaikka palaisi taitamattoman tulenkäytön vuoksi.

Osassa huoneista on myös oma takka.

Vaikka The Barö sijaitsee luonnon äärellä, kaukana isoista kaupungeista, huoneet ovat puitteiltaan kuin neljän tähden designhotellista. On tyylikäs kylpyhuone, hyvin varusteltu minibaari ja ipad, jolla voi säädellä tuuletusta tai tilata naposteltavaa huonepalvelusta.

Varsinaista vastaanottoa tai päärakennusta ei ole, vaan henkilökunta hengailee paikan yhteydessä toimivassa The Berg -ravintolassa. Vierailumme aikaan on aurinkoinen ilma, ja meidät otetaan vastaan epämuodollisesti terassin puolella. Palvelu on englanninkielistä ja mallikelpoisen ystävällistä.

Hotelli on valmistunut kahdessa vaiheessa. Ensin rakennetut 12 mökkiä sijaitsevat lähempänä vuonomaista Barönsalmea ja kuusi uusinta majoitusta kivenheiton päässä niistä sisämaassa. Maisemien kannalta salmen lähellä olevat mökit ovat paremmalla paikalla. Luonnon lisäksi kuvauksellinen näky ovat huoneisiin johtavat pitkospuumaiset kävelytiet.

The Berg -ravintola tarjoaa lähiraaka-aineista kokattua fine diningia.

Hotellin ravintolassa voi nauttia neljän ruokalajin illallisen (64 euroa). Menyy on saaristomaisemaan sopivasti kalapainoitteinen, ja tyyliltään ruoka on pohjoismaista fine diningia tryffelikreemeineen ja raparperigeeleineen. Iso osa raaka-aineista tulee lähialueilta. Ajoittain annoksissa on kenties vähän liikaakin yritystä, mutta täällä majoittuvalle visiitti ravintolaan on suositeltava elämys, sillä näillä seuduilla ei tämän tason ravintolaruokaa muualta saa.

The Bergin tiloissa nautitaan myös aamiainen. Se on kasattu hienoon kulmikkaaseen puulaatikkoon, jonka voi halutessaan kiikuttaa omaan huoneeseen siellä nautittavaksi. Kattaus jatkaa hotellin tasokasta linjaa: leipien ja jogurttien lisäksi laatikossa on muun muassa herkkujuustoja ja iso pala mehukasta lohta.

The Barön huonehinnat alkavat noin 300 eurosta, ja visiitistä tulee illallisineen helposti keskivertoa kalliimpi kokemus. Paikka sopiikin parhaiten esimerkiksi pariskunnille, jotka haluavat juhlistaa merkkipäivää tasokkaalla yhden yön hotelli­lomalla.

Kommentoi »