Mondo testasi: Tampereen uutuushotelli, joka ei halua olla hotelli
Matkailu
Mondo testasi: Tampereen uutuushotelli, joka ei halua olla hotelli
Suomeen laajentunut Unity-ketju on tarkoitettu pitkäaikaiseen majoitukseen, mutta se sopii myös parin yön hotellivierailuun.
11.9.2022
 |
Mondo

Viime aikoina kotimaassa on nähty hotellibuumi, kun uusia ja uudistettuja majapaikkoja on putkahdellut harva se kuukausi etenkin pääkaupunkiseudulle. Tunnettujen ketjujen lisäksi hotelleja ovat avanneet myös yksityiset toimijat ja Suomessa aivan uudet brändit. Viimeksi mainittuihin lukeutuu sijoitusyhtiö Aberdeenin perustama Unity-ketju, joka toimii myös Ruotsissa ja Tanskassa.

Unityn ensimmäinen majapaikka Suomessa avattiin keväällä Tampereelle ja toinen Helsinkiin elokuun lopussa. Mondo päästi testaamaan Tampereen kohteen pian sen avauduttua.

Kaupunkilomailijan kannalta sijainti saattaa mietityttää, sillä Unity on Pyynikin kaupunginosassa, kahden kilometrin matkan päässä kauppatorilta. Hotellille pääsee kuitenkin yllättävän nopeasti bussilla, vain noin 10 minuutissa. Läheltä löytyy myös monille kotimaanmatkailijoille tuttu hotelli Scandic Rosendahl.

Unity on rakennettu Pyynikin vanhan trikootehtaan punatiiliseen teollisuuskiinteistöön. Vaikka puitteet ovat muuten uudenkarheat, historiallinen miljöö savupiippuineen luo paikkaan oman kiinnostavan leimansa. Entinen tehdas lähialueineen on kehittyvää Tamperetta, ja vierailuhetkellä sisäpihaa kunnostetaan viihtymisalueeksi. Hotellin yhteydessä toimii Aitoleivän kahvila, josta saa aamupalaa ja lounasta. Kiinteistössä on myös pienpanimo, joka pyörittää omaa pubia.

Mondon testaama huone oli erittäin tilava, ja sieltä oli myös käynti omalle terassimaiselle parvekkeelle.

Unityn perustajat välttelevät majapaikan kutsumista hotelliksi ja puhuvat sen sijaan ”uuden ajan asumisen, yöpymisen ja työskentelyn keskuksesta”. Tähtäimessä ovat etenkin bisnesasiakkaat, jotka kaipaavat pidempiaikaista majoitusta. Se näkyy muun muassa huoneiden varustelutasossa: kaikista löytyy ruuanlaittomahdollisuus sekä kuivaava pyykinpesukone. Hotellissa on myös co-working-tiloja työskentelyyn.

Miten Unity sitten toimii tavallisen kotimaanmatkailijan tarpeisiin yhden tai kahden yön Tampereen-reissulla?

Jos tarkoituksena on nauttia Tampereen keskustan ravintoloista ja muista palveluista, hieman syrjäinen sijainti ei ole paras mahdollinen. Vaikka bussi tuo ovelle asti nopeasti, kaupungille lähteminen vaatii aina pienen retken. Omaa rauhaa ja hiljaisuutta kaipaavalle Pyynikki sen sijaan on hyvä valinta. Aivan vierestä nousee polku Pyynikinharjun mahtaviin ulkoilumaisemiin, ja reippailija voi tehdä helposti iltaretken viereiseen Pispalaan, joka on Tampereen idyllisimpiä kaupunginosia.

Tunnelma loft-henkisissä huoneissa on enemmän hotellihuonemainen kuin kodinomainen, eikä majoittuessa juuri huomaa eroa tavalliseen hotelliin (ellei pyykinpesukonetta kylpyhuoneessa lasketa).

Testihuonetta hallitsee iso sänky ja sen viereinen sohva. Nurkassa on pieni pyöreä pöytä ja kolme tuolia. Seinällä on iso televisio ja huoneen laidalla pari vaatekaappia. Sävymaailma on hillityn harmaa ja betonisiin kattopalkkeihin on jätetty esille entisen tehdaskiinteistön rosoa. Unity sopii parhaiten modernia loft-henkeä arvostavalla matkailijalle. Jos kaipaa perinteisellä tavalla kaunista tyyliä, parempi valinta on vaikkapa klassikkohotelli Tammer.

Huoneet ovat hillityn moderneja ripauksella teollisuushenkistä rosoa. Sängyn sisällä on piilossa säilytystilaa tavaroille.

Hauska yksityiskohta testatussa huoneessa on iso terassimainen parveke, jolta on näkymä sisäpihan suuntaan. Varsinkin kesällä siellä on mukava istuskella. Huone on myös todella rauhallinen, eikä ulkoa tule mitään meteliä, joka häiritsisi unia.

Hotellin sisustusta on ollut suunnittelemassa brittiläinen muotoilijalegenda Tom Dixon, joka tunnetaan varsinkin valaisimistaan. Kalusteisiin piiloutuu muutamia hienouksia, joita majoittuja ei välttämättä osaa etsiä. Sängyn rungon sisällä on esimerkiksi piilossa iso säilytystila omille tavaroille. Design näkyy paikassa muutenkin: yläkerran yhteisissä oleskelutiloissa on esimerkiksi Genelecin kaiuttimia ja Hayn valaisimia.

Talon ylimmässä kerroksessa kannattaa piipahtaa reissun aikana, sillä siellä on iso terassi, josta on näkymä teollisuusrakennusten kattojen yli viereiselle järvenselälle. Täällä on tarkoitus järjestää asiakkaille joogan ja oluenmaistelun kaltaisia ohjattuja ohjelmanumeroita.

Kattoterassilta on maisema vanhan trikootehtaan rakennusten yli järvelle asti.

Unity on hyvä valinta matkailijalle, jolla on tarve tehdä reissun ohessa töitä tai vaikkapa pestä pyykkiä pitkällä kotimaankierroksella. Myös Pyynikin ja Pispalan koluamiseen se on mainio tukikohta, kunhan jaksaa kiivetä harjun laelle.

2 hh alkaen 140 euroa, unity-living.com

Kommentoi »