Mondo testasi Tampereen Hotelli Ilveksen: onko tässä Tampereen paras näköala hotellista?
Matkailu
Mondo testasi Tampereen Hotelli Ilveksen: onko tässä Tampereen paras näköala hotellista?
Sokos-hotelli Ilves on Tampereen suurin hotelli ja tunnettu iltaelämän keskus. Mondo testasi juuri kunnostetun majapaikan, joka sijaitsee aivan Tampereen sydämessä.

Tampere on nousemassa matkailukaupunkina monella tapaa: tapahtumia, nähtävää ja palveluja syntyy kaupunkiin koko ajan lisää. Majoitusrintamalla on myös tullut paljon uutta, ja kevään aikana avautui myös kokonaan kunnostettu Original Sokos Hotel Ilves.

Hotelli Ilves sijaitsee aivan Tampereen sydämessä. Rakennuksen 1980-luvun ulkomuoto on hyvin pelkistetty.

Vuonna 1986 rakennettu hotelli Ilves on tunnettu Tampereella ja muuallakin maassa erityisesti iltaelämästään: Ilveksen baarit ja yökerho ovat olleet poikkeuksellisen suosittuja. Mutta hotelli on 336 huoneellaan myös kaupungin suurin, ja sen sijainti aivan Tampereen ytimessä on kaupunkilomailijan kannalta loistava.

Ulkoa päin, arkkitehtoniselta tyyliltään Ilves ei ole mikään erityinen silmänilo. Sen sanotaan saaneen muotonsa tulitikkurasiasta – ympäristössään, kansallismaisemaksi luokitellulla Tammerkosken alueella, se on aika harmaa, eleetön kolossi. Mutta nyt uudistetut hotellin sisätilat ovat viehättävät. Vastaanoton yhteydessä on mukava, Rune & Berg Designin sisustama Lynx-aulabaari.

Hotelli Ilveksen uudistetuissa huoneissa on selkeän moderni tyyli, tässä standard-luokan huone.

Vallila Interiorin suunnittelema huoneiden sisustus on selkeän kaunis. Vaaleansävyisessä sisustuksessa on käytetty materiaaleina muun muassa pellavaa, puuvillaa, nahkaa ja puuta. Ne viittaavat Tammerkosken ja koko kaupungin teolliseen historiaan ja tuovat hillittyä lämpöä.

Huoneet ovat toimivat ja sängyt tuntuvat muhkean laadukkailta.

Superior King -huoneissa on samaa tyyliä kuin muissakin mutta enemmän oleskelutilaa kuin standard-huoneissa.

Kenties parasta on kuitenkin näköala. Hienoja näköaloja Tampereella avautuu esimerkiksi korkeasta Solo Sokos Hotel Torni Tampereesta ja Ilveksestäkin näkyvästä klassikkopaikasta, Radisson Blu Grand Hotel Tammerista.

Ilveksestä avautuvat maisemat ovat upeat etenkin Hämeensillan puolella taloa ja ylemmistä kerroksista. Toki näköala on mainio talon muiltakin puolilta.

Näköala hotelli Ilveksen yläkerroksista kohti Tampereen kuuluisaa Hämeensiltaa.

Ilveksessä kannattaa majoittua jo tämän koko Tampereen keskustaa ahmivan näköalan vuoksi, ja myös siksi, että hotellilta pääsee kävellen (tai kaupungin uudella raitiovaunulla) kätevästi moneen paikkaan.

Aamiainen tarjotaan alakerrassa Amarillo-ravintolassa. Sen uusi sisustus on värikäs sekamelska, mutta itse aamiainen on Sokos-ketjun tapaan hyvä ja sopivan runsas. Henkilökunnan palvelu on hyväntuulisen sujuvaa.

Ilveksen Amarillo-ravintolaa voisi kutsua värikkääksi: erilaisia kirjavia kuoseja piisaa, ja ravintolan eri tiloissa tyylikin vaihtelee.

Mondon testaaja ei ehtinyt käynnillään viettää aikaa Ilveksen baareissa, mutta niitä on useita, ja Amarillon katolla toimii kesäkaudella uusi, avara terassibaari.

Ei liene epäilystäkään siitä, että Ilves nousee kunnostuksen jälkeen uuteen suosioon, ja nyt syynä on iltaelämän lisäksi itse hotelli.

2 hh alkaen 140 euroa, S-etukortilla alennuksia.

Kommentoi »