Mondo testasi: Sokos Hotels -ketjun uusi karsitun palvelun Heymo-hotelli
Matkailu
Mondo testasi: Sokos Hotels -ketjun uusi karsitun palvelun Heymo-hotelli
Heymo sopii lyhyisiin yöpymisiin matkustajalle, joka ei kaipaa hotellilta hemmottelua tai ravintolaelämyksiä.
2Kommenttia
Julkaistu 3.7.2022
Mondo

Espoon Keilaniemeen avattiin keväällä 2022 S-ryhmän ensimmäinen Heymo-hotelli. Konseptin on tarkoitus laajentua jatkossa Suomen suurimpiin kaupunkeihin. Heymo on niin sanottu flexible services -majapaikka. Hotellista puuttuvat monet tyypilliset palvelut, kuten ravintola, baari, kuntosali ja perinteinen vastaanotto virkailijoineen.

Sisäänkirjautuminen hoidetaan aulan automaateilla, kuten monissa vastaavissa budjettiketjuissa. Minun kohdallani kone kuitenkin ilmoittaa, että huone ei olekaan vielä valmis. Ongelmatilanteita varten majapaikan aulassa on epämuodollinen respa, jonka takana seisoo vastaanottovirkailijan sijaan ”fikseri”. Marssin hänen puheilleen, ja saan siivotun huoneen.

Heymo-hotellissa sisäänkirjautuminen hoidetaan itsepalveluautomaateilla.

Heymossa on periaatteessa vain yhtä huonetyyppiä, jonka saa joko parivuoteella tai erillisillä vuoteilla. Lisäksi tarjolla on esteetön huone sekä kolmesta väliovellisesta huoneesta muodostuva ”Heymo room”, johon mahtuu jopa 7 yöpyjää.

Saan huoneen hotellin ylimmästä kahdeksannesta kerroksesta. Se on kooltaan varsin kompakti. Iso sänky vie suuren osan tilasta, mutta huoneessa mahtuu kyllä liikkumaan, eikä se tunnu aivan varastokopilta. Heymoa ei silti voi suositella majapaikaksi, jos tarvitsee tilaa esimerkiksi isolle määrälle laukkuja tai haluaisi tehdä omassa huoneessa vaikkapa aamujoogan.

Heymon sanotaan keskittyvän hotelliyöpymisen perusasioihin: on hyvä sänky, vuodevaatteet ja pyyhkeet. Peruskosmetiikkaa löytyy, eli shampoota ja muita ei tarvitse tuoda mukanaan. Huoneessa on myös iso tv, johon voi yhdistää älylaitteen, jos haluaa kuunnella omaa musiikkiaan tai katsella suoratoistopalveluita.

Huoneista löytyy myös pieni työskentelynurkkaus.

Tyyliltään huone on minimalistinen. Iso osa seinistä on päällystetty maalamattomalla vanerilla, ja huoneen nurkassa on piirroskuvituksella varustettu tapetti, jossa on surffareita, skeittareita, kukkia ja kaupunkimaisemaa. Valkoisilla kaakeleilla ja mustilla kalusteilla sisustettu kylppäri on askeettisen tyylikäs.

Karsiminen näkyy myös kalustuksessa: huoneessa ei ole vaatekaappia, naulakkoa, minibaaria eikä yöpöytiä. Erityisesti yöpöytää jää kaipaamaan, kun haluaisi laskea puhelimen jonnekin yöksi. Sängynpäädyn yläpuolella on kyllä pieni tasainen tila, mutta ergonomisesti se ei ole kätevin paikka. Huoneessa ei myöskään ole standardeiksi muodostuneita usb-latauspistokkeita, vain tavalliset töpselit.

Tapetoidussa nurkassa on minimaalisen pieni työpöytä, johon ei juuri läppäriä enempää mahdu. Taittotuoli on ripustettu tilan säästämiseksi seinällä olevaan koukkuun. Kaikki huoneessa on siistiä, tyylikästä ja funktionaalista, mutta puitteiltaan se tuntuu soveltuvan paremmin parin yön visiittiin kuin päiväkausien majoitukseen.

Tilan säästämiseksi osa kalusteista on ripustettu seinälle.

Saan huoneen rakennuksen toiselta sivulta, jonka vastapäätä on iso toimistorakennus. Hieman mietityttää, näkyykö toimistojen ikkunoista suoraan huoneeseeni. Ainakin minä näen, kun työntekijät saapuvat aamulla työpisteilleen. Huoneita on myös rakennuksen toisella sivulla, jossa tätä ongelmaa ei ole. Hotellin vierestä menee iso tie, mutta äänieristys pelaa ja yöllä saa nukuttua todella hyvin.

Kylpyhuone on siisti, tyylikäs ja tilava.

Siellä täällä tulee vastaan slogan: ”stay in the city, not in a hotel”. Heymon on siis tarkoitus olla paikka, jossa käydään nukkumassa, ei oleskelemassa. Hotelli pyrkii kannustamaan sen ulkopuolisten palveluiden, kuten ravintoloiden käyttämiseen. Sijainti ei kuitenkaan tunnu kovin inspiroivalta: seudulla on pääasiassa isojen yritysten toimistoja.

Onneksi lähialue on kuitenkin elävöitynyt viime vuosina, ja nykyään täällä on käymisen arvoisia paikkoja myös vapaa-ajan matkustajalle. Yksi näistä on Lucy in the Sky, läheisessä tornitalossa toimiva kattoravintola, jonka 21. kerroksen terasseilta näkyy koko pääkaupunkiseudulle. Myös opiskelijoiden kampuksesta tunnetussa Otaniemessä on kiinnostavia paikkoja, kuten pienpanimot Fat Lizard ja Olarin panimo. Molemmilla on omat baarit, ja Fat Lizardilla myös ruokaravintola.

Heymo soveltuu myös sosiaalista eristäytymistä kaipaavalle. Täällä ei tarvitse tavata ketään koko visiitin aikana, kun sisään- ja uloskirjautuminenkin hoituu automaatilla. Kevyt aamupala (bagel, mehu, jogurtti ja hedelmä) haetaan itse aulan jääkaapeista, jotka ajavat minibaarin virkaa. Alkoholijuomat tosin pitää noutaa itse kaupasta. Hotellille voi myös tilata noutoruokaa, ja jääkaappien vieressä on jopa oma pöytänsä, johon lähetit jättävät tilaukset. Jos hammasharja unohtui tai kaipaa vaikka aamutohveleita, niitä on käytävien myyntikaapeissa. Rappukäytävään on myös tehty pari porrastreenipaikkaa liikuntaa kaipaaville.

Kevyt aamupala haetaan aulan jääkaapeista.

Kiinnostavaa on tietenkin se, miten karsittu konsepti näkyy hinnassa. Tätä arviota tehtäessä huoneen saa arkipäiville edullisimmillaan noin 100 eurolla (S-etukorttitarjous) ja viikonlopulle noin 80 eurolla. Hintataso on siis pääkaupunkiseudun mittapuilla jonkin verran keskivertoa edullisempi. Heymo voikin olla hyvä budjettivaihtoehto vapaa-ajan matkustajalle, joka ei kaipaa hotellilta hulppeita palveluita eikä välitä majoittua aivan nähtävyyksien ja palveluiden keskellä. Peruasiat toimivat: hotelli on siisti ja viihtyisä, ja Helsingin keskustaan pääsee julkisilla liikennevälineillä vähän yli 20 minuutissa.

2 kommenttia