Mondo testasi: Linnanmäki
Matkailu
Mondo testasi: Linnanmäki
Lapsi- ja aikuistiimimme kiersi Lintsillä koko päivän. Tässä iloisen käynnin tulokset, lopussa mukana SHOKKIPALJASTUS.
8.5.2017
 |
Mondo

Lapsi- ja aikuistiimimme kiersi Lintsillä koko päivän. Tässä iloisen käynnin tulokset, lopussa mukana SHOKKIPALJASTUS.

 Mondo kävi sunnuntaina Linnanmäellä. Asiantuntevaan hupiryhmäämme kuului kaksi lasta (11 ja 13 vuotta) sekä kaksi aikuista (dinosauruksia, jotka nuortuvat huvipuistoissa). Vietimme puistossa koko aukioloajan, seitsemän tuntia. Kokeilimme kaiken minkä rannekkeemme sallivat, ja lisämaksullisia houkutuksia päälle. Seuraavassa päivän plussia ja miinuksia, lopussa mukana HÄTKÄHDYTTÄVÄ PALJASTUS.

 Plussia:

Magia, kesän uutuuslaite, on hyvä sisuskalujen sekoittaja. Se ei sovi pienille lapsille eikä helposti pahoinvoiville aikuisille, mutta testiryhmän hurjapäitä se veti puoleensa. Magia ei ole yhtä hillittömän hauska kuin Kieppi, joka vietiin pois sen tieltä. Mutta plussia sille ropisee. + Puistossa oli yllättävänkin vähän väkeä, ehkä viileän sään vuoksi, mutta tunnelma oli mukava. Siihen vaikutti muun muassa henkilökunnan iloisuus. Lintsillä käy paljon muitakin kuin suomenkielisiä asiakkaita, ja useimmilta henkilökunnasta vaikutti palvelu sujuvan myös englanniksi. + Kun laitteissa ei ollut jonoja, niiden hoitajat joskus antoivat kävijöiden ajaa heti uusintakierroksia, rannekkeet vain skannattiin uusiksi. Ihan huippua! + Vohveli lakkahillolla ja kermavaahdolla. Rapsakka vohveli, hyvä hillo. Yksinkertainen klassikkoherkku, joka toimii. + Cinema-teatterin uusi 4D-leffa Ice Age: Ihan pähkinöissä täristi ja nauratti sopivasti. + Puiston takuuvarmasti kaikkia ilahduttava laite on onneksi pidetty täysin ennallaan: vanha vuoristorata. Älkää muuttako siinä koskaan mitään, toivovat niin testiryhmän lapset kuin aikuiset. + Viime vuonna tullut Linnunrata-vuoristoradan uudistus virtuaalilaseineen on piristänyt hyvää laitetta entisestään. Linnunrataan syntyy usein jonoa, ehkä jonolle voisi luoda paremmin oman tilan, ja jopa viihdykettä ulkona odottaessa? + Lintsin ranneke on aika kallis, 39 euroa, mutta etukäteen ostaessa sen saa useista S-kaupoista 36 eurolla. Illan kolmen viimeisen tunnin ranneke maksaa puistossa 30 euroa – alennus saisi olla isompikin. + Ohjelmalavalla esiintyi päivällä tubettaja Roni Back. Kiva kun puistossa on monenlaisia esiintyjiä, tulee vaihtelua perinteisiin klovneihin ja laulajiin. Roni sai nuoren faniyleisönsä haltuun helposti. Aikuisille, jotka eivät tunne tubettajia, esitys olisi kaivannut vielä niitä tubevideoita näkyviin. + Moni pikkulapsille tarkoitettu laite on yllättävän hauska aikuisillekin. Kokeilkaapa isot ihmiset joskus vaikka Hiphopia. Se humpsauttaa vatsanpohjasta kevyesti, ilman pelkoa. + Salama-laite on sitten ihana. Mahtavat, nopeat ajot, hauskat mutkat ja putoukset, eikä meno töksähtele ikävästi missään. Lintsin parasta antia. + Vanhan karusellin ja vuoristoradan vieressä on yksi puiston hauskimpia kohtia, jota moni ei välttämättä hoksaa. Pensasaidan sisällä on ilmainen rata, jossa voi juosta vältellen yllättäviä vesisuihkuja. Mainiota huvia, etenkin hellesäällä.

 Miinuksia: - Kirnu-laite oli koko päivän kiinni, vaikka ei satanut. Huvipuistosta kerrottiin, että Kirnun tekniikka on arka kylmyydelle, ja poikkeuksellisen vian korjaaminen olisi edellyttänyt ison nosturin tuomista keskelle puistoa. Mutta kun Vonkaputouskaan ei ollut käyntimme aikaan käytössä, kaksi isoa laitetta oli poissa pelistä. Tylsää. - Onkohan Hurjakuruun lisätty uusi kohta, jossa vettä suihkuaa koskenlaskijoiden päälle entistä reippaammin? Ainakin me kastuimme nyt kunnolla. Tämä on huvittelijasta riippuen joko miinus tai plussa… - Vekkula on aina hauska, mutta voisi sitä uusiakin. Nyt siinä on kohtia, jotka toimivat teknisesti joskus hitaasti, ja paikkoja, joissa ei tapahdu mitään. -  Kyöpelinvuoren hotelli on kummitustaloksi niin kesy, että se taitaa pelottaa lähinnä alle kouluikäisiä. He ovat tärkeä asiakasryhmä, mutta kun heitä jännittävät puistossa monet muutkin asiat, voisiko kummituskonseptin uusia oikeasti värisyttävämmäksi muillekin? Syyskuussa Linnanmäellä on kyllä erityiset Iik!week-kauhuviikot, jotka tuovat isommillekin kauhisteltavaa eri puolille puistoa.

 Ja lopuksi päivän SHOKKIPALJASTUS. Lintsin suosikkilaitteita on autorata, tai ”törmäilyautot”, niin kuin niitä usein kutsutaan. Viidentoista auton joukossa on yksi erikoiskoristeltu menopeli, poliisiauto. Moni lapsi (ja aikuinen) haluaa ajaa juuri poliisiautolla. Mutta se ei huristakaan yhtä liukkaasti kuin ne muut autot! Poliisiauto on radan muita autoja hitaampi. Jokin siinä ei vain pelitä, totesi arvovaltainen asiantuntijaryhmämme usean ajokerran jälkeen. Ei poliisiauto saisi olla radan tahmaisin, sen pitäisi olla ainakin yhtä nopea kuin muut!

Ensi vuonna mennään uudestaan!

Kommentoi »