Mondo testasi Hotel Mestarin: Helsingin ydinkeskusta sai persoonallisen kiinnostavan hotellin
Matkailu
Mondo testasi Hotel Mestarin: Helsingin ydinkeskusta sai persoonallisen kiinnostavan hotellin
Yksi Helsingin iltaelämän keskuksista löytyi kauan Eerikinkadun ja Fredrikinkadun kulmasta. Nyt siinä on Hotel Mestari, huolella tehty ja omaleimainen lifestyle-hotelli. Mondo kävi nuuskimassa sen tilat ja majoittumassa testiyön.
Julkaistu 6.7.2022
Mondo

Helsingin Eerikinkadun ja Fredrikinkadun kulmauksessa on iso talo, jolla on ollut iso rooli kaupungin iltaelämässä vuosikymmenien varrella. Rakennusmestarien talon vanhin osa on valmistunut vuonna 1932. Hillityn tyylikkäässä talossa ovat toimineet aikoinaan muun muassa tanssiravintola Vanha Maestro, legendaarinen Corona-baari (se toimii nyt Vallilan Konepajalla) ja esimerkiksi elokuvateatteri Andorra.

Rakennusmestarien säätiön omistama talo on käynyt läpi suuren muutoksen majapaikaksi. Hotel Mestari on ottanut nimensä talon historiasta, ja myös sen tilojen koristelussa sekä esimerkiksi huoneluokkien nimissä (Builder, Engineer, Architect ja niin edelleen) kunnioitetaan rakentajien perinteitä. Hotelli markkinoi luovansa mestaritarinoita ja nostavansa esiin eri alojen taitajia – vaikka tässä on toki mukana mainospuhetta, niin yritys tuntuu aidostikin tekevän.

Yleensä hotellihuoneiden tv:n avauskuvana on jokin geneerinen maisema tai hotellin tila. Hotel Mestarissa asiakas näkee tv-ruudulla Primehotels-yrityksen työntekijöitä hauskan lakonisessa poseerauksessa.

Mestari on kookas: huoneita on peräti 240, ja niistä viimeiset ovat vielä vähän keskeneräiset. Corona-baariin tai vaikka Andorraan aikoinaan saapuneet kaupunkilaiset voivat myös bongata tuttuja tiloja uudessa käytössä, kuten moderneina kokoustiloina.

Muutos tuntuu hyvin onnistuneelta. Kristiina Michelssonin suunnittelema talon tummasävyinen sisustuksen kokonaisuus on tyylikäs, ja historiaan viitataan elementeissä oivaltavalla tavalla. Joissakin huoneissa on esimerkiksi kattovalaisimena iso metallipalkki, johon on sijoitettu pitkä valoputki. Puuta, metallia ja muita materiaaleja on Mestarissa käytetty tavalla, joka tuntuu sekä ajattomalta että raikkaalta.

Hotel Mestarin Builder King -perusluokan huone. Sisustuksen tummat sävyt toistuvat eri huoneluokissa, mutta muissa yksityiskohdissa on vaihtelua. Nahkatuolit ja monet muut yksityiskohdat tuovat hillityn luksuksen tuntua.

Pari pientä wau-hetkeäkin löytyy. Ensimmäinen on hotellin valopiha, atrium. Koko rakennuksen keskiössä kohoava iso sisätila tuo ylhäältä luonnonvaloa sisään, ja sen tiiliseinät on käsitelty tyylikkäiksi: jokainen tiilenpää on erikseen käsin puhdistettu. Tilan katutasossa on ravintola-aamiaistila, johon on tehty tolpilla seisova lisäkerros portaineen. Osan hotellihuoneista ikkunat ovat tähän valopihalle. Paikka yhdistää vanhan arkkitehtuurin ja modernit elementit mainiosti.

Toinen pikkuwau odottaa yläkerroksissa: sviittien parvekkeista on tunnelmalliset kattonäkymät lähikortteleihin. On hauskaa kurkistella esimerkiksi Fredrikinkadun kulkijoita yläilmoista, ja kun naapuritalot ovat pääsääntöisesti vanhoja, koristeellisia rakennuksia, ne katotkin näyttävät viehättäviltä.

Hotel Mestarin aulatilojen tyyliä. Viereisiin katutason tiloihin on tulossa erilaisia palveluita ja pop up -taidetta.

Hotellin huoneet ovat joka luokassa maltillisen kauniita. Joissakin niistä huomaa, että huoneet on jouduttu muokkaamaan vanhan rakennuksen tiloihin, mutta niin makuusijat kuin vaikkapa kylpyhuoneet ovat silti mukavan kokoisia. Yhden kerroksen huoneissa hyödynnetään tilan korkeutta niin, että yöpyjä voi nousta huoneeseen erikseen rakennetulle oleskelutasolle vaikka katsomaan seinälle heijastettavaa leffaa.

Vaikka ollaan Helsingin ydinkeskustassa, vieressä ei jyrää kovaa liikennettä ja paikka on rauhallinen nukkua.

Kun varaa huoneen Hotel Mestarista, voi halutessaan ostaa myös erilaisia lisäpaketteja nautiskeluun. Niihiin kuuluu esimerkiksi Movie Night -paketti (leffaillan limpparit, suolaisia ja makeaa) tai vaikka kuvan Romance-paketti (kuohuviiniä, macaron-leivonnaisia ja spa-tuotteita).

Hotel Mestariin on pantu paljon ajatusta ja huolenpitoa. Paikkaa pitävä suomalainen Primehotels-ketju, jolla on kotimaassa kuusi muuta tasokasta hotellia, on tekemässä Mestarista paikan, joka tuntuu voivan tukea kaupunkikulttuuria. Siinä tempussa on onnistunut Helsingissä jo esimerkiksi Nordic Choice -ketjuun kuuluva laatuhotelli St George, jonka mainetta levittävät paikan pienet, valikoidut kulttuuritilaisuudet.

Mestarissa suunnitellaan erilaisia tapahtumia ja hotellin katutason liiketiloihin palveluita, jotka täydentävät paikan omaa tarjontaa ja samalla ikään kuin avaavat tämän kadunkulman jälleen kaupunkilaisille. Tulossa on pop up -taidetta, artesaanikahvien paikka ja vielä monenlaista muutakin.

Hotellin bistro-baarin Maestro 51:n tiloja. Aamiaisen, lounaiden ja muiden aterioiden lisäksi Mestari tarjoaa kaupunkilaisille aamiaispalvelua: kuukausimaksulla saa käydä joka aamu kahvilla ja puurolla.

Hotellin ravintola on latinovaikutteinen Bistro & Bar Maestro 51, jonka juomien suunnittelusta vastaa meksikolaistaustainen Mauricio Allende. Aamiaiselta ja viikonlopun brunssilta löytää tuttujen hotelliaamiaisen elementtien lisäksi latinomakuja, esimerkiksi churro-munkkeja. Aamiainen on maukas, runsas ja hyvin hoidettu.

Hotel Mestari on uutuus, jonka rennosta ilmapiiristä ja laadusta tulee kävijälle hyvä mieli. Tämä on hotelli, joka voi varmasti kerätä esimerkiksi kotimaan staycation-lomailijoita ja ulkomaisia matkailijoita. Eerikinkadun ja Fredan kulman talo muuttui, mutta siitä tuli uudella tavalla kiinnostava.

Hotel Mestari, Fredrikinkatu 51-53. 2 hh aamiaisineen alkaen noin 200 euroa (marraskuun 2022 loppuun asti avajaistarjouksena alkaen noin 160 euroa).

Kommentoi »