Mitkä Facebook-päivitykset ärsyttävät eniten?
Puheenaiheet
Mitkä Facebook-päivitykset ärsyttävät eniten?
Mitkä Facebook-päivitykset ärsyttävät eniten? Ne joissa hehkutetaan ihania asioita, varoitetaan Facebookin tietosuojasta, kerrotaan päivän tapahtumista ilman punchlinea tai huolestutaan maailman menosta? Eivät. Eivätkä edes ne, joissa jaetaan latteita elämänviisauksia tai arkikuvahaasteita.
Julkaistu 7.4.2017
Image

Nämä päivitykset ovat liikuttavia. Niiden pilkkaaminen on kuin ivaisi lapsen tarinoiden epäloogisuutta.

Ärsyttävintä on snobbailu, älyllisellä ylemmyydellä leuhkiminen.

Yksi tapa snobbailla on kirjoittaa päivitys kulttuurituotteesta tai tapahtumasta, josta tavikset eivät ole kuulleet tai josta snobien yhteisö on päättänyt kollektiivisesti pitää. Jos joku erehtyy kysymään, mistä on kyse, päivityksen tekijä ei tietenkään vastaa.

Kysymys osoittaa, että sen esittäjä on sivistymätön häviäjä. Jos et vielä ole katsonut Stranger Things -Netflix-sarjaa tai et tiedä, kuka on Miranda July, älä nyt hyvä ihminen paljasta typeryyttäsi.

Toinen snobbailun keino on tykätä vain tarpeeksi siistien tyyppien kommenteista. Pahimmillaan snobi tykkää kaikkien muiden kommenteista paitsi sen yhden epäonnisen. Sen, joka ei osaa vastata statuksen ironiseen kysymykseen yhtä nokkelasti kuin muut. Hän jää seisomaan yksin someavaruuteen kuin viimeisenä liikuntatunnin pesisjoukkueeseen valittu hylkiö.

Kolmas leuhkimisen muoto on arvostella vuolaasti muita, etenkin oman ammattiryhmänsä edustajia jatkuvista virheistä. Kehuminenhan olisi epäcoolia.

Jäljelle jää yksi kysymys: mitä nämä edelläkävijät edes tekevät Facebookissa, tuossa keskinkertaisuuden erämaassa? ■

Kommentoi »