Apu

Miss Suomi Shirly Karvinen: Äitini kävi Kiinan armeijan

Miss Suomi Shirly Karvinen: Äitini kävi Kiinan armeijan
Tuore Miss Suomi Shirly Karvinen etsii miestä, joka heittää huonoa läppää.
Kuvat Jaakko Jaskari

Shirly Karvinen, opiskelet Haaga-Heliassa tradenomiksi ja työskentelet yökerhossa. Miten elämäsi tulee Miss Suomena muuttumaan?

– Aion keskittyä täysillä missivuoteen. Työnantajani on hyvä kaverini, joten hän kyllä ymmärtää, että lopetan työt siellä ainakin toistaiseksi.

Äitisi on kiinalainen. Miten paljon pidät yhteyttä Kiinaan?

– Minulla asuu siellä serkkuja ja äidin puolen sisaruksia. Pidän heihin yhteyttä. Äiti on käynyt Kiinassa armeijan, mutta se ei ole kiinnostanut minua.

Olet asunut kouluikään asti Afrikassa, sen jälkeen lyhyitä aikoja Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Mitä kansainvälisyys on opettanut sinulle?

– Itsenäisyyttä ja sosiaalisia taitoja. Se on auttanut vapautumaan peloista ja tuonut itsevarmuutta. Uskon, että niistä on apua myös kansainvälisissä kisoissa. En olisi vielä muutama vuosi sitten uskaltanut osallistua missikisoihin. Tuntuu uskomattomalta, että lähden todellakin Miss Universumeihin.

Puhuit missikiertueella, että sinuun on suhtauduttu aikaisemmin eri tavalla sukujuuriesi takia.

– Kasvoin pienellä paikkakunnalla. Sain lapsena palautetta ulkonäöstäni ja taustastani. Olin epävarma ja ujo lapsi. Kun kasvoin vanhemmaksi, opin pitämään erilaisuuttani vahvuutena ja olemaan ylpeä siitä.

Miten vanhempasi ovat suhtautuneet missihaaveeseesi?

– Äitini oli aluksi vähän järkyttynyt, että osallistuin kisoihin. En ollut koskaan puhunut heille koko asiasta. Vanhempani ovat kannustaneet minua upeasti matkan varrella. Kun äiti tuli onnittelemaan, itkimme. He olivat ylpeitä. Isä kävi ostamassa tilaisuutta varten puvunkin. En ole koskaan nähnyt häntä aikaisemmin puku päällä,

Erosit vasta 2,5 vuotta kestäneestä parisuhteesta. Millainen on ihannemiehesi?

– Huumorintaju on minulle todella tärkeää. Mitä huonompaa läppää mies heittää, sen parempi.  

teksti Emilia Saloranta

kuvat Jaakko Jaskari

Julkaistu: 20.5.2016
Kommentoi »