Apu

Minttu Räikkönen & 155 000 fania – "En silottele elämäämme somessa"

Minttu Räikkönen & 155 000 fania – "En silottele elämäämme somessa"
Minttu Räikkönen haluaa antaa rehellisen kuvan elämästään.
Julkaistu: 23.8.2019

Minttu Räikkönen harkitsee tarkasti, millaisen kuvan antaa itsestään ja perheestään julkisuuteen. Hän tuntee vastuunsa nuorista. Instagramin kuvapalvelussa hänellä on 155 000 seuraajaa.

– Täytyy aina miettiä, mitä someen laittaa. Yritän olla siellä mahdollisimman luonnollinen – sellainen kuin oikeasti olen. Sitä ei nykypäivänä paljon löydy somesta, koska kaikki tuntuu niin silotellulta, ja tarinat kerrotaan sillä tavalla kuin niitä toivotaankin kerrottavan. Itse yritän pitää sen luonnollisena, Minttu Räikkönen sanoo.

Instagram-tilillään hän julkaisee otoksia perhe-elämästä, kotoa, varikolta ja matkoilta.

– Mitä sinne laitankin, se on sitä, mitä elämä oikeastikin on.

Kaikkea hän ei jaa.

– Siellä ei ole meidän koko elämäämme, mutta siellä näkyvät pienet hetket ovat oikeaa elämää, ei tekemällä tehtyä.

Räikkösten tavallinen perhe-elämä sijoittuu tosin hiukan erilaisiin raameihin kuin meidän muiden, kuten kuvassa yksityislentokoneeseen. (Kuva @MinttuRäikkönen.)

Sen sijaan Minttu ei käytä voimakkaita kuvien käsittelyohjelmia ja filttereitä, jotka muuntavat kuvat kiiltokuviksi.

Minttu sopeutti Kimin someen

Maailma mullistui melkoisesti, kun Kimikin lähti Instagramiin.

Kuinka paljon siitä oli Mintun ansiota?

– Isoin vaikutus oli ehkä sillä, että maailma on muuttunut niin paljon. Nykyään on enemmän ihme, jos et ole somessa. F1-kuskeista Sebastian Vettel on ainoa, joka ei ole siellä. Hän ihmettelee, miksi Kimi on, mutta muiden mielestä on paljon ihmeellisempää, ettei Sebastian ole somessa.

Ei Kimikään Instagramissa niin aktiivinen ole.

– Sehän on enemmän kuvien jakamista: on yksi sana tai jokin huutomerkki. Olen sanonut Kimille, että tämä on nyt se maailma, mikä se on. Tavallaan siellä on ihan hyvä olla. On hyvä, että on oma kanava: jos on jotakin sanottavaa, sen voi sanoa siellä.

Vettelin nimissä on tehty vetteloffical, mutta kuvat eivät ole henkilökohtaisia, ja tili on todennäköisesti tallin hyppysissä.

Hakkeri varasti Instagram-tilin

Minttu Räikkönen on saanut maistaa myös somen surullisia sivuilmiöitä. Syksyllä 2018 joku hakkeroi hänen Instagram-tilinsä. Tunkeutuja varasti kuvat ja sulki Mintun pois.

Tällöin Kimi kehotti omalla Instagram-tilillään fanit oikean Mintun uuden tilin seuraajaksi. Seuraajat löysivätkin sen melko nopeasti. Yli 400 fania lähetti Mintulle tsemppiviestin heti tilin ensimmäisen kuvan kommentteihin.

Kommentoi »