Miksi rakastamme Solsidania?
Kulttuuri
Miksi rakastamme Solsidania?
Ruotsalainen suosikkisarja Solsidan saa keskiluokan nauramaan itselleen. Miksi me rakastamme Solsidania? Koska sen asukkaista on tullut pikemminkin ystäviä kuin tv-sarjan hahmoja. Solsidan – Onnea onkimassa.
Kuvat

Julkaistu 15.10.2013
Image

Neljännen tuotantokauden uudet jaksot Yle Fem -kanavalla 20.10. alkaen.

ALEX (Felix Herngren)

Kuka: Kiltti hammaslääkäri, ressukka, joka ei oikein saa sanottua mielipidettään. Ajatus katkeaa ja sanat hukkuvat. Hän muuttaa sarjan alussa vaimonsa Annan kanssa lapsuudenkotiinsa Tukholman lähelle ylemmän keskiluokan huvila-alueelle, Solsidaniin. 

Tyypillistä: Vaimo Anna ehdottaa, että Alex eroaisi kirkosta, koska se säästäisi kymmeniä tuhansia kruunuja vuodessa. Eihän Alex edes usko Jumalaan. Mutta hän ei halua erota. ”En halua ottaa riskiä. Hän [Jumala] suuttuu, jos alan pihdata ja eroan kirkosta.”

MICKAN (Josephine Bornebusch)

Kuka: Fredden vaimo yrittää ylläpitää menestyvän perheen kulisseja. Täydellisyyttä tavoittelevalle, herkälle naiselle se on vaikeaa. Arki on aina kaaosta. Lapselle pidettävä viiden minuutin unikoulu on liikaa – hän ryntää lastenhuoneeseen jo 17 sekunnissa. 

Tyypillistä: Saa suorituspaineita, kun kuulee, kuinka paljon harrastuksia lapsen luokkatoverilla on. Tennis, purjehdus ja hiihto eivät enää riitä. ”Ne ovat loma- ja seurustelulajeja, niitä ei lasketa.” Lopulta vanhemmat hankkivat pojalle yksityisen jalkapallovalmentajan, Henrik Larssonin.

FREDDE (Johan Rhebog)

Kuka: Menestynyt bisnesmies, jonka Volvo ja grilli ovat uusinta mallia. Snobiudesta huolimatta hän on perhettään rakastava keski-ikäinen mies, joka pelkää vanhenemista. Kun Fredde löytää takapuolestaan pelottavantuntuisen kyhmyn, hän ostaa kalliin järjestelmäkameran, jolla voi kuvata sitä.

Tyypillistä: Kun opettaja ei kerro kuinka hyvin Fredden poika pärjää koulussa, isä alkaa huolestua, että poika ei ehkä ole luokan priimus ja että tästä tulee luuseri. Hän alkaa kouluttaa menestyjää – määräämällä iltasadun lukemiseen kiivaan rytmin.

OVE (Henrik Dorsin)

Kuka: Äärimmäisen pihi, itsekäs, pikkumainen ja sosiaalisesti kömpelö naapuri, joka ei palauta lainaamiaan tavaroita. Ove on useaan otteeseen äänestetty television ärsyttävimmäksi (ja samalla rakastettavimmaksi) hahmoksi. Selkeä vastavoima muille henkilöille. 

Tyypillistä: Alex ja Anna ovat myymässä taloaan. He yrittävät hilata hintaa ylöspäin valeostajan avulla. Ove ei halua ryhtyä bulvaaniksi, sillä se on laitonta. Hän pelkää joutuvansa vaikeuksiin, jopa vankilaan. Hän suostuu ilomielin heti, kun kuulee, että saa hinnasta pienen provikan.

203 Lokakuu | 2013

Kommentoi »