Moderni ”kesämökki” Bulevardilla katkaisi Mikael Jungnerin siteen vanhoihin taloihin – Vain uima-allas puuttuu
Poliittinen koti
Moderni ”kesämökki” Bulevardilla katkaisi Mikael Jungnerin siteen vanhoihin taloihin – Vain uima-allas puuttuu
100 m², 3h + k + s + parveke + terassi, Punavuori, Helsinki. Liike Nytin Mikael Jungnerilla on kaksikerroksinen kolmio yllättävän lyhyeksi havaitulla Bulevardilla.
3.11.2023
 |
Image

”Olen asunut yli 15 vuoden ajan Bulevardilla kolmessa eri osoitteessa, joten siitä on muodostunut minulle kotikatu. Asumisen näkökulmasta se on yllättävän lyhyt, koska täällä on paljon toimistoja, hotelleja ja muuta liiketilaa. Parvekkeellisia asuntoja on vielä vähemmän. Edellisessä asunnossani opin myös, että parveke ei saa olla pohjoiseen.

Tässä asunnossa on sekä parveke pohjoiseen että terassi etelään. Terassilla voi nauttia aamukahvit auringossa, parvekkeella voi grillailla Big Green Eggillä makkaroita ja ihailla auringonlaskua. Olohuoneen takassa voi polttaa puita ja alakerrasta löytyy sauna. Insinöörien lahja ihmiskunnalle − ilmalämpöpumppu − pitää huolta siitä, että helteelläkin lämpötila on halutut 20 astetta. Tämä on vähän kuin kesämökki Bulevardilla, kunnon kotiteatterilaitteistolla ja muulla hifistelyllä varustettuna tietenkin.

Mikael Jungnerilla ei ole enää paljon kirjoja, mutta ne ovat sitäkin erityisempiä. Kalevalan ensipainos on vuodelta 1835. Suomenkielinen Raamattu on painettu Turussa vuonna 1776, samana vuonna kuin Yhdysvallat antoi itsenäisyysjulistuksen. Se on selvinnyt myös jostain tulipalosta, ehkä Turun palosta vuonna 1827.

Aiempien Bulevardin-kotieni myötä minulla oli vahva tunneside yli satavuotiaisiin taloihin. Tämä koti on tehnyt minusta modernimman asumisen fanin. Hissillä pääsee paitsi ylös kotiin myös alas parkkihalliin, kauppaan, ravintolaan, apteekkiin, postiin ja kuntosalille. Vain uima-allas puuttuu, ne eivät olleet enää 20 vuotta sitten muotia. Se olisi ollut kiva, koska olen aikanaan uinut kilpaa.

Minusta on erittäin hyvä, että Helsingissä on herätty siihen, että uusia asuntoja voidaan rakentaa myös kaupan ja hallinnon kortteleihin. Asukkaille eläminen täällä on helppoa ja palvelut lähellä. Samalla ihmiset tuovat tänne elämää myös ilta- ja yöaikaan, mikä on myös kaupungin turvallisuutta lisäävä asia.”

2 kommenttia