Mikä ihmeen skimmaus? Näin vältät korttitietojesi langattoman varastamisen

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: SkimSafe
Mikä ihmeen skimmaus? Näin vältät korttitietojesi langattoman varastamisen
Maksoitko lähimaksulla? Pienet ostokset hoituvat nykyään helposti korttia vilauttamalla, mutta käytännöllinen maksutekniikka kätkee sisäänsä myös turvallisuusriskin. Langattomasti tapahtuvan skimmauksen torjumiseen on kuitenkin olemassa helppo keino.
Julkaistu: 12.12.2018
Lähimaksukorttien käyttö on kasvanut Suomessa räjähdysmäisesti. Kätevän lähimaksutekniikan ansiosta jokaista ostotapahtumaa ei tarvitse enää vahvistaa PIN-koodilla, vaan jo kortin nopea vilautus maksupäätteen vierelle riittää sinetöimään pienemmän oston.

Korttitietovarkauksia ilman kontaktia

Langaton tekniikka on tarjonnut kuluttajille mahdollisuuksia entistä vaivattomampaan maksuasiointiin, mutta kuluttaja ei ole suinkaan ainoa maksamisen helpottumisesta hyötyvä. Lähimaksaminen on avannut helpon toimintaväylän myös varkaille, joiden ei tarvitse enää edes koskettaa uhriaan tai tämän taskuja. Lähitunnistustekniikkaa hyödyntämällä nykypäivän varkaat voivat niin sanotusti skimmata eli kopioida korttitietoja vaikkapa uhrin vierellä kävellessään.
Varas voi tehdä lähimaksun avulla alle 25 euron veloituksia suoraan lennosta, mutta kun kortin tiedot on kerran anastettu, pääsevät varkaat hyödyntämään korttia laajemminkin. Verkossa ostoksille ei ole määritelty välttämättä maksurajoja, joten satojen tai jopa tuhansien eurojen yhtäkkinen katoaminen tuntemattomiin ostoksiin on erittäin ikävä yllätys – etenkin silloin kun varkautta ei ole tullut edes havainneeksi.
Todennäköisimmin korttitietojen langaton anastus tapahtuu suurissa väkijoukoissa ja erilaisissa tapahtumissa, joissa ihmiset liikkuvat hyvin tiiviisti. Koko operaatio vie vain muutaman sekunnin, ja moni huomaakin joutuneensa rikoksen uhriksi vasta myöhemmin tiliotettaan tutkiskeltuaan.

Avuksi lompakkoon sujautettava suojakortti

Yksi SkimSafe-kortti suojaa kaikki samassa lompakossa olevat lähimaksukortit.
Väärinkäyttötapausten ennalta ehkäiseminen on huomattavasti helpompaa ja vaivattomampaa kuin vastuunjaosta neuvotteleminen pankin tai vakuutusyhtiön kanssa vahingon jo tapahduttua.
Korttien suojaaminen langatonta väärinkäyttöä vastaan on ollut aiemmin melko haasteellista, mutta nykyään sen ehkäisemiseen on olemassa helppo ratkaisu. Lompakkoon sujautettava SkimSafe-suojakortti kätkee sisäänsä häirintälaitteen, joka havaitsee ja estää kaikki kortteihisi kohdistuvat langattomat skimmausyritykset. Suojakortin käyttö on erittäin helppoa: kortti asetetaan vain lompakkoon muiden korttien viereen, ja se alkaa toimia välittömästi.
SkimSafe on tavallisen maksukortin kokoinen ja mahtuu lompakkoon kuin lompakkoon. Kortti toimii sekä Suomessa että ulkomailla, ja sen käyttöikä on vähintään 5 vuotta. Kortin voi tilata Skimsafe.fi -sivulta tai hankkia esimerkiksi Gigantti-myymälöistä.
8 kommenttia