Apu

Mika Häkkinen täyttää 50 ja panostaa nyt omaan elämäänsä: "Totuin siihen, että tunteita ei näytetä"

Mika Häkkinen täyttää 50 ja panostaa nyt omaan elämäänsä: "Totuin siihen, että tunteita ei näytetä"
Kaikkien aikojen suomalainen formulakuski Mika Häkkinen täyttää 50 vuotta 28. syyskuuta. Vuosiin mahtuu upea kilpa-autoilu-ura ja kaksi avioliittoa.

Helsinkiläisen hotellin aulabaariin istahtaa mies, joka on tarjonnut suomalaisille penkkiurheilijoille lukuisia huikaisevia hetkiä television ääressä.

Kaksinkertainen F1-maailmanmestari Mika Häkkinen on käymässä kotimaassaan, sillä ystävät ovat järjestäneet hänelle yllätysjuhlat. Oikea merkkipäivä on vasta tällä viikolla, 28. syyskuuta, ja tuolloin hän juhlii yksityisesti perhepiirissä.

– 50-vuotiaana tuntuu siltä, että oma elämä ja terveys vaativat enemmän panostusta. Olisi liian yksinkertaista sanoa, että ikä ei tunnu missään. Nyt ei mennä vaan ja syödä mitä sattuu. Pitää tarkkailla, miten elää. Itsestään huolehtiminen nousee tärkeämmäksi kuin nuorempana. Sitä ikä minulle tarkoittaa, Häkkinen miettii.

"Suomalainen mies ei tunteile"

Mika Häkkinen on Suomen kaikkien aikojen menestynein Formula 1 -kuljettaja ja lajin kaksinkertainen maailmanmestari. Häkkinen kilpaili myös DTM-vakioautosarjassa 2005–2007. Häkkisestä käytettiin F1-uransa aikana usein lempinimeä The Flying Finn, Lentävä suomalainen.

Vantaan Martinlaaksossa kasvanut Häkkinen meni vuonna 1998 naimisiin Erja Honkasen kanssa. Liitto päättyi eroon 2008, jonka jälkeen hän tapasi tsekkiläisen Markéta Remešován. Pariskunta meni naimisiin viime vuonna Rovaniemen tunnelmallisessa kivikirkossa.

Rakkaudesta puhuttaessa Häkkinen kieltäytyy jakamasta viisauksia.

– Rakkaus on tunnepohjainen asia, ja minä olen kilpa-autoilija. Olen tottunut siihen, että tunteita ei paljon näytetä. Eikä suomalainen mies nyt tunteile muutenkaan. Nykynuoriso on onneksi erilaista, he puhuvat avoimesti hyvistä ja huonoista asioista. Se on älyttömän hieno juttu.

Lue koko juttu Avusta 40/2018.

Julkaistu: 27.9.2018
Kommentoi »