Apu

Mika Häkkinen Supertähdet-ohjelmasta: "Urheilijoista esiin täysin uusia puolia"

1

Kaksinkertainen F1-maailmanmestari nauttii tavallisesta perhe-elämästä.
Kuvat Jaakko Jaskari

Entinen formulakuski Mika Häkkinen on yksi huhtikuussa alkavan Supertähdet -ohjelman urheilijatähdistä. Kiekkolegenda Teemu Selänteen isännöimä ja urheilijoiden Vain elämää -sarjaksikin kutsuttu ohjelma kuvattiin helmikuussa Kaliforniassa.

– Kuvausten aikana syntyi upeita keskusteluita, kun ihmisten kanssa vietti aikaa ja heidät oppi tuntemaan. Tuollaiset keskustelut eivät muodostu tunnissa tai päivässä, vaan vaativat paljon enemmän aikaa. Myös tunteet tulivat pintaan, mikä on mielestäni vain hyvä asia, Häkkinen kertoi Veho Mercedes-Benz Airport -lippulaivamyymälän avajaisissa.

Etukäteen Häkkinen tunsi urheilijatähdistä parhaiten ohjelman isännän Selänteen, jonka kanssa hän ystävystyi jo 1990-luvulla. Juuri ystävänsä pyynnöstä hän suostuikin ohjelmaan. Kuvausten edetessä kuva kaikista urheilijoista kuitenkin muuttui ja syveni. 

– Urheilijan elämä on paljolti pettymyksiä ja häviöitä – ei se ole voittoja. Eivät urheilijat ole useinkaan kovin hyvällä tuulella, kun heidät laitetaan kameroiden eteen. Siksi ihmisistä tuli kuvausten aikana esiin paljon uusia puolia, joita ei ole koskaan ennen nähty mediassa. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten katsojat reagoivat ohjelmaan.

Suomessa käväissyt Häkkinen on jo pitkään asunut Monacossa Marketa-puolisonsa ja pariskunnan lasten kanssa. Lapsista vanhin, Ella-tytär on syntynyt vuonna 2010 ja kaksoset Lynn ja Daniel vuonna 2014. Häkkisellä on myös vuosina 2000 ja 2005 syntyneet lapset Hugo ja Aina aiemmasta avioliitostaan Erja Häkkisen kanssa.

– Kaikki on tällä hetkellä todella hyvin. Arkeni on perhe-elämää, mistä nautin paljon. Kasvatamme lapsista niin hyviä ihmisiä, kuin mahdollista, Häkkinen kertoi tilaisuudessa.  

Julkaistu: 22.3.2016