Merja Larivaara: Yhteinen yritys puolison kanssa
Kulttuuri
Merja Larivaara: Yhteinen yritys puolison kanssa
Merja Larivaara nähdään teatterin lisäksi roolissa Kekkonen tulee -elokuvassa.
1Kommenttia
Julkaistu 9.8.2013
Apu

Näyttelijä Merja Larivaara ja puoliso Kari Toivonen ovat jo vuoden ajan pyörittäneet yhdessä yritystä, porvoolaista Jokiteatteria.

- Meidän mielestämme Porvoosta puuttui ammattiteatteri. Katsojia riitti hyvin viime syksynä, joten päätimme jatkaa.

Pari asuu Porvoon maaseudulla neljän lapsensa kanssa. Pitkään alalla ollut kaksikko toteutti oman teatterin myötä yhden haaveistaan. Muutama asia omassa yrityksessä on vaatinut Merjalta totuttelemista.

- En ole ollut kovin innoissani markkinoinnista tai lipunmyynnin järjestämisestä, mutta kyllä nekin ovat hoituneet. Toisaalta meillä ei ole omia tiloja, eikä juuri henkilökuntaa, joten olemme saaneet keksittyä paljon myös taiteelliseen luomiseen.

Työnjaon pariskunta on järjestänyt niin, että Toivanen ohjaa ja Larivaara näyttelee.

Merja Larivaara on tehnyt teatterirooliensa lisäksi yhden päärooleista ensi viikolla ensi-iltansa saavassa Kekkonen tulee -elokuvassa. Sen on ohjannut Marja Pyykkö.

Elokuvassa Merja näyttelee baarinpitäjä Allia lappalaisessa pikkukylässä. Larivaara on kotoisin Oulusta, joten hänellä oli roolia varten murre osittain hallussa.

- Puhun yhä muutenkin oulun murretta. Jouduin lisäämään vain mie -ja sie -sanat, Merja kertoi elokuvan ennakkonäytöksessä. 

Wilma Rosenqvist, 19, tekee ensimmäisen elokuvaroolinsa Kekkonen tulee -elokuvassa. Oulaisista kotoisin oleva Wilma itsenäistyi jo 16-vuotiaana, kun hän muutti Kallion ilmaistutaidonlukioon Helsinkiin.

- Olin kaupankassalla töissä, kun Marja soitti ja kertoi valinneensa minut rooliin.

Marja Pyykkö, 38, sai esikoisohjauksensa Sisko tahtoisin jäädä -elokuvan jälkeen muutamia käsikirjoituksia, mutta päätyi Kekkoseen.

- En halunnut tehdä enää toista nuorisoelokuvaa, vaan jotakin uutta, 3 -ja 5 -vuotiaiden lasten äiti kertoi. 

Elokuvan traileri nähtävissä täällä.

1 kommentti