Meikkivinkit: Aikuinen nainen, keskity ihoon ja kulmiin
Puheenaiheet
Meikkivinkit: Aikuinen nainen, keskity ihoon ja kulmiin
Tärkeintä on meikata iho kauniiksi, sillä iän myötä iho käy laikukkaaksi tai harmahtavaksi ja ihohuokoset laajenevat.
Julkaistu 8.4.2019
Apu
Ennen
Jälkeen

Meikki ja kampaus: Maria Kiviaho, Toimisto makeup. Meikkivinkit: asiantuntija Anne Sario Berneriltä.

Levitä iholle ensin ohutta kasvovoidetta tai meikin pohjustusvoidetta. Ne tasoittavat ihon pintaa ja parantavat väriä.

Valitse ohut värivoide, joka leviää tasaisesti. Värivoiteet ovat nykyään nestemäisiä ja sisältävät paljon väripigmenttiä, joten saat kauniin lopputuloksen. Häivytä meikkivoide hieman leukaluun alle, mutta ei kaulalle. Tärkeää on löytää meikkivoiteelle hyvä sävy, jottei oman ihon ja värin raja ole silmiinpistävä.

Voit laittaa vipalla hiukan puuteria otsaan, leukaan ja nenän päälle. Nyt iho saa kiiltää ja hehkua.

Poskipuna antaa kauniisti väriä ja eloa kasvoille. Aikuiselle naiselle sopii voidemainen poskipuna. Se levitetään poskiluun alaosasta kevyesti alaspäin lähelle posken keskikohtaa.

Kulmakarvat kehystävät kasvoja ja tuovat ryhtiä ja kohotusta. Karvoitus saa olla luonnollinen, mutta hajakarvat kannattaa nyppiä pois. Käy välillä muotoiluttamassa kulmat ammattilaisella.

Valitse puuterimainen kulmakynä tai kulmapuuteri. Täytä karvojen väliin jäävät aukot kevyesti. Ei liian tummaa. Jos kulmakarvat ovat vähissä, opettele paksuntamaan ne meikillä.

Päätä, onko meikkisi painopiste huulissa vai silmissä. Jos käytät vahvaa huulipunaa, pidä silmämeikki hillittynä. Jos meikkaat silmät vahvasti, miedonna punaa.

Rajaa yläluomen ripsiraja tarkasti kynällä tai nestemäisellä eyelinerilla. Tee rajaus vähitellen pienin vedoin. Ei siis tarvitse vetää yhtenäistä vahvaa rajausta, mikä onkin yleensä vaikeaa.

Levitä luomiväri koko luomelle. Kohota sitä silmän keskikohdassa ja ulkonurkassa kevyesti ylöspäin. Käytä kahta sivellintä. Toisella voit pyöritellä ja häivyttää tumman luomivärin rajaa. Pehmennä myös ripsirajausta luomivärillä.

Ripsivärien valikoimat ovat suuret. Haluatko tuuheat, pitkät vai luonnolliset ripset? Jos yläluomesi on raskas, vedenkestävä ripsiväri on hyvä valinta – tosin sen poistaminen on vaikeampaa. On myös kestäviä ripsivärejä, jotka lähtevät vedellä.

Jos meikin pitää kestää tuntikausia, hanki kiinnityssuihke ja sumuta sitä kasvoille meikin päälle.

Iltaa kohti luomiväriä voi tummentaa. Luomen keskelle voi laittaa hohtavaa luomiväriä mutta ei rakeisia kiteitä. Yläripsirajaa voi myös tummentaa.

Huulimeikki pysyy hyvin, jos käytät ensin pohjustusvoidetta. Rajaa huulet pehmeästi huulten rajauskynällä. Valitse sävy, joka on lähellä huulipunasi sävyä. Levitä sitten puna. Voit myös täyttää huulet rajauskynän värillä, jolloin et tarvitse huulipunaa.

Kommentoi »