Apu

Matti Nykänen vaimostaan: "Tämä on loppuelämäni suhde"

1


Matti Nykänen vaimostaan: "Tämä on loppuelämäni suhde"

Matti Nykäsen Pia-vaimo kompuroi Linnan portaissa ja teloi varpaansa.
Teksti Johanna Yrjölä
Kuvat Jaakko Jaskari

Entinen mäkikotka Matti Nykänen ja hänen puolisonsa Pia Nykänen olivat kenties yksiä sunnuntaisten Linnan juhlien kuvatuimpia vieraita. Pariskunnan ilta sai kuitenkin heti alkuunsa ikävän käänteen, kun Pia loukkasi jalkansa Linnan rappusissa. Juhlia kovasti etukäteen jännittänyt Pia oli häikäistynyt salamavalojen räiskeestä, jolloin hänen jalkansa jäi hameen helman alle ja varvas taipui kivuliaasti.

– Pelkäsin jo etukäteen, että kompastuisin, ja näinhän siinä kävi. Nyt en saa edes kenkää jalkaani, kun varvas on niin turvonnut. Ei se varmaan murtunut ole, mutta ainakin venähtänyt. En ollut vielä ehtinyt edes Linnan boolia maistaa, joten alkoholiakaan ei voi syyttää tapahtuneesta, Pia kertasi myöhemmin haaveriaan.

Tapahtuneen vuoksi pariskunta ei päässyt edes kuluttamaan Linnan parkettia, vaikka he olivat ottaneet Aira Samulinilta tanssitunninkin sitä varten. Entinen mäkikotka oli kuitenkin positiivisilla mielin eikä halunnut antaa harmittavan sattumuksen pilata iltaansa.

– Haaveria lukuun ottamatta juhlat ovat olleet onnistuneet ja rennot. Minun silmissäni Pia on ehdottomasti Linnan kaunein nainen, rakastunut Matti veisteli.

Puolisentoista vuotta sitten avioituneen pariskunnan yhteiselo toimii Matin mukaan sekin erinomaisesti. Rakastunut mäkikotka innostuikin hehkuttamaan puolisoaan.

– Parasta Piassa on luonne, luovuus ja murre. Joskus tietenkin riitelemme, mutta ymmärrämme hyvin toisiamme ja saamme kähinät nopeasti selvitettyä. Uskallankin väittää, että tämä on loppuelämäni suhde, Matti jutteli.  

Julkaistu: 7.12.2015