Apu

Matleena Kuusniemi sanoo Aku Louhimiehen tuntevan naisvihaa

Matleena Kuusniemi sanoo Aku Louhimiehen tuntevan naisvihaa
Pitkään varjeltu salaisuus ohjaaja Aku Louhimiehen tavasta ohjata naisia tulee nyt julki Ylen uutisessa. Yksi hänen elokuviensa tähdistä on Matleena Kuusniemi, joka sanoo, että nyt on aika kuunnella naisia ja heidän vastenmielisiä ja jopa vaarallisia kokemuksiaan yhteistyöstä Louhimiehen kanssa.
Julkaistu: 19.3.2018

Ohjaaja Aku Louhimies, 49, on mies monen menestyselokuvan takana. Hänen ohjaamansa Tuntematon sotilas rikkoo tällä hetkellä katsojaennätyksiä - elokuvalla on jo yli miljoona katsojaa. Hänet on palkittu Jussi-palkinnoilla, Venla-palkinnolla ja elokuvataiteen valtionpalkinnolla.

Ylen toimittajan Sara Rigatellin jutussa kerrotaan, millaisia metodeja Louhimies käyttää ohjaustyössään. Esimerkiksi näyttelijä Pihla Viitala joutui sietämään Käsky-elokuvan kuvauksissa torakan toukkia ihollaan ja syömään ruokaa, johon oli juuri oksentanut. Myös Pamela Tola, Jessica Grabowsky, Lotta Lehtikari ja Manuela Bosco avautuvat kokemuksistaan.

Louhimiehen Paha maa -elokuvassa näytellyt Matleena Kuusniemi sanoo Avulle, ettei hän halua edes käyttää Louhimiehen yhteydessä sanaa metodi.

- En voi puhua ohjaajan metodeista, sillä minusta kyseessä on silkka naisviha. Syy, miksi kerromme nyt kokemuksistamme, on #me too -kampanja, joka on mahdollistanut ympäri maailmaa sen, että naisia viimeinkin kuunnellaan. Kyseessä on puhtaasti sukupuoli-asia - naisten kokemukset, joista aiemmin ollaan vaiettu.

Pahan maan kuvauksissa Matleena Kuusniemi horjahti vaarallisesti juostessaan liikkuvan junan vierellä. Roolihahmon oli tarkoitus jäädä junan alle. Stunt-koordinaattori ja ohjaaja lähtivät tässä tilanteessa juoksemaan näyttelijän luo. Louhimies ehti paikalle ensimmäisenä.

– Odotin, että hän kysyisi minulta, olenko kunnossa. Sen sijaan hän kuiskasi, "sano että teit sen tahallasi, muuten kuvaukset loppuvat", Kuusniemi kertoo Ylen jutussa.

Matleena Kuusniemen kokemukset Aku Louhimiehen tavoista ohjata alkoivat jo vuonna 2000, kun Kuusniemi oli mukana Levottomat-elokuvassa. Sitä mainostettiin rohkeilla seksikohtauksilla.

- Tapa, jolla Levottomia markkinoitiin, oli arveluttava. En ole sen jälkeen luottanut Aku Louhimieheen, Kuusniemi sanoo.

Aku Louhimies ja Matleena Kuusniemi ovat tänään molemmat A-studiossa TV1:ssä kello 21.

8 kommenttia