Ex-Nightwish Marko Hietalan, 56, perheeseen syntyi tyttövauva: "Tuntuu ihanalta ja luonnolliselta"
Henkilöt
Ex-Nightwish Marko Hietalan, 56, perheeseen syntyi tyttövauva: "Tuntuu ihanalta ja luonnolliselta"
Suomeen Raskasta joulua -kiertueelle lentänyt muusikko sai viime kuussa tyttövauvan yhdessä Camila-puolisonsa kanssa. Isä on ylpeänä pikkuplikastaan.
7Kommenttia
Julkaistu 1.12.2022
Apu

Suomen tunnetuimpiin ja kansainvälisesti arvostetuimpiin basisteihin kuuluva Marko Hietala vastaa puhelimeen Kuopiossa. Espanjassa asuva muusikko on tällä hetkellä kotimaassaan Raskasta joulua -kiertueella.

– Suomessa oleminen tuntuu hämärältä, Hietala veistelee kaamokseen viitaten ja kertoo pitävänsä kirkasvalolamppua päällä tarpeen mukaan.

Taakse ovat jääneet Espanjan lämpö ja pieni tulokas, sillä Hietalan Camila-vaimo synnytti lokakuussa pariskunnan esikoislapsen. Hietalalla on aiemmasta liitosta jo aikuiset pojat.

– Vauva on ihku pikkuplikka. Siinä on jotain ihmeellistä, mutta samalla aika luonnollista, tuore isä miettii.

Tällä hetkellä vauva on äitinsä hoteissa Espanjassa.

– Pikkuplikalla on ollut hieman univaikeuksia, joten meidän pitänee tutkia olisiko syynä refluksi. Siinä asiassa tosin en voi juuri nyt hirveästi auttaa, sillä olen täällä. Anoppi lensi paikan päälle auttelemaan, sillä vaimokin kehotti keikoille menemään. Voi olla, että ensi vuonnakin tarvitaan nimittäin maidonkorviketta, Hietala sanoo.

Pienokaisen nimikin on jo tiedossa.

– Nimiäiset järjestetään, kunhan pääsen näistä päivän polttavista kysymyksistä.

Raskasta joulua -kiertue toteutuu sittenkin

Niillä Hietala viittaa Raskasta joulua -kiertueeseen, joka on parhaillaan käynnissä. Suomessa soittamista Hietala kuvailee mukavaksi, vaikka ongelmia aiheutti Raskasta joulua -kiertueen järjestäneen RH Entertainmentin konkurssi-ilmoitus viime kuussa. Sen seurauksena osa kiertueen konserteista jouduttiin perumaan.

– Siitä tuli paha mieli ja tuntuu ikävältä, että hommat ovat menneet päin mäntyä. Ilman järjetöntä säätöä tosin emme olisi saaneet mitään järjestettyä ja kaikki olisivat jääneet nuolemaan näppejään, niin yleisö kuin soittajat. Aikakin on pahin mahdollinen.

– Nimiäiset järjestetään, kunhan pääsen näistä päivän polttavista kysymyksistä.

Marko Hietala esiintyy parhaillaan Raskasta joulua -kiertueella Suomessa. Kiertueelle aiheutti ongelmia kiertueen järjestäneen RH Entertainmentin konkurssi-ilmoitus viime kuussa, mutta moni konserteista saadaan lopulta järjestettyä.

Niillä Hietala viittaa Raskasta joulua -kiertueeseen, joka on parhaillaan käynnissä. Suomessa soittamista Hietala kuvailee mukavaksi, vaikka ongelmia aiheutti Raskasta joulua -kiertueen järjestäneen RH Entertainmentin konkurssi-ilmoitus viime kuussa.

Nyt kiertue toteutuu vielä Oulussa, Lahdessa, Hämeenlinnassa, Mikkelissä, Turussa, Jyväskylässä ja Tampereella. Aiemmin ostetut liput käyvät sellaisenaan.

– Kun mietimme keikkojen tekemistä ilman ennakkolupauksia, meillä kaikilla oli silti yhteinen ääni: tämä tehdään. Kukaan ei sanonut sanallakaan vastaan, vaikka kaikki se työ minkä olemme tehneet, on ollut vaarassa kaatua. Hyvillä mielin nousemme lauteille ja toivomme, että yleisökin diggaa.

7 kommenttia