Marco Bjurström: "Ilman musikaaleja olisin maksanut jo pankkilainani"
Puheenaiheet
Marco Bjurström: "Ilman musikaaleja olisin maksanut jo pankkilainani"
Marco Bjurström juhlii tänään viisikymppisiään Helsingin Kulttuuritalolla.

Marco Bjurström täyttää tänään 50 vuotta. Syntymäpäiviä juhlitaan tänään Helsingin Kulttuuritalolla, jossa juhlistetaan samalla Bjurströmin oman säätiön avaamista.

– Painetta viisikymppisten järjestämiseen on tullut kavereilta jo vuosia sitten. Itse olen pienestä asti ollut juhlien järjestäjä. Nytkin mietin, ketä kutsun ja minne mahdumme. Toisaalta mietin myös vanhenemiseen varautumista, josta syntyi säätiöajatus. Ihmiset ovat kautta rantain kysyneet lahjatoiveita, enkä tarvitse mitään. Säätiön varoilla tuetaan tanssia ja tanssiteatteria sittenkin, kun minua ei enää ole.

Illan aikana lavalla nähdään 200 esiintyjää erilaisista projekteista, joissa Bjurström on toiminut ohjaajana, käsikirjoittajana ja koreografina. Marco isännoi ja juontaa spektaakkelin.

– Se tuntuu luonnolliselta. En halua puheita, vaan pitää fokuksen myös esiintyjissä ja yhdessä koetuissa asioissa.

Hyvässä kunnossa oleva Bjurström ajattelee iästä nykyään eri tavalla kuin nuorempana.

– Tavallaan olen tähän ikään mennessä kokenut ja nähnyt enenmmän kuin parikymppisenä ajattelin. Mutta en ajattele olevani mikään ikäloppu, mitä viisikymppiset nuorempana minulle edustivat.

Yli kolmekymmentä vuotta tanssinopettajana toiminut Marco ei haaveile vielä eläkepäivistä.

– Kun perustimme StepUpin aloimme maksaa itsellemme pientä eläkettä sillä ajatuksella, että voimme jäädä 55-vuotiaana eläkkeelle. Jos en olisi tehnyt Rent -ja Avenue Q –musikaaleja olisin varmaan maksanut jo pankkilainani. Mutta tuskin jäisin silloinkaan eläkkeelle. Rakastan työtäni. Tanssinopettajan ja kouluttajan töitä toivon voivani jatkaa loppuun asti. Ne vain muuttavat muotoaan.

Marco Bjurströmin 50-vuotisjuhlat tänään Helsingin Kulttuuritalolla. Tapahtumaan voi vielä ostaa lippuja.

Kommentoi »