Malla Malmivaara täyttää 40 vuotta: ”Olen päästänyt irti menneisyyteni riippakivistä”
Henkilöt
Malla Malmivaara täyttää 40 vuotta: ”Olen päästänyt irti menneisyyteni riippakivistä”
Oli kyse saamelaiskäräjälain muuttamisesta, luonnonvarojen tuhlaamisesta tai ilmastokriisistä, ihmisten asenteissa olisi näyttelijä Malla Malmivaaran mielestä paljon parannettavaa.
Julkaistu 2.12.2022
Apu

Näyttelijä Malla Malmivaara on lapsesta asti ollut sitä mieltä, että ihmisen iällä ei ole juuri merkitystä, mutta kolmekymppisenä hän saavutti rauhallisemman elämänvaiheen.

– Olen päästänyt menneisyyteeni liittyvistä riippakivistä irti ja tajunnut, mikä on oikeastaan elämässä tärkeää, Malmivaara sanoo.

Musiikki on näyttelijänä tunnetulle Malmivaaralle toinen tärkeä ilmaisun muoto. Hän esittää elektronista tanssimusiikkia taiteilijanimellä Malla. Tänä syksynä hän on ollut keikkatauolla ja viimeistellyt uutta albumia. Levylle sanoituksia kirjoittaessaan hän on pohtinut, mistä kaikesta voi kirjoittaa suurten mullistusten aikana.

– Maailmantilanne on hyvin sekava juuri nyt, ja meillä olisi kiireisiä asioita hoidettavana. Olen tullut malttamattomaksi sen suhteen, että voisimme korjata maapallon ongelmia nopeammin.

Oli kyse saamelaiskäräjälain muuttamisesta, luonnonvarojen tuhlaamisesta tai ilmastokriisistä, ihmisten asenteissa olisi Malmivaaran mielestä paljon parannettavaa. Hän peräänkuuluttaa rohkeutta siirtyä uuteen aikakauteen.

– Suurin toiveeni on se, että ihmiset eivät pelkäisi kohdata totuutta ja ongelmia. Pelko ja loputon skeptisyys hidastavat ja estävät meitä tekemästä viisaita päätöksiä silloinkin, kun on jo selvää, mitä on tehtävä.

Malmivaara lähettää terveisiä ystävälleen, muusikko Paula Vesalalle.

– Meillä on sama syntymäpäivä. Olemme tunteneet toisemme lapsesta asti ja käyneet musiikkilukiota yhdessä. Paljon onnea, Paula!

Malla Malmivaara

  • Syntynyt: Jyväskylässä 10.12.1982.
  • Ura: Jussi-ehdokkaana elokuvasta Kaiken se kestää (2017), televisiosta tuttu mm. sarjoista Mustat lesket, Kimmo ja Syke. Malla-taiteilijanimellä julkaistava albumi ilmestyy helmikuussa.
  • Perhe: puoliso, muusikko Boris Nordin, kaksi lasta ja Kara-koira.

Kommentoi »