Maailman ihanat kirjakaupat
Matkailu
Maailman ihanat kirjakaupat
Kirjafanit, näissä ihanissa aarreaitoissa kannattaa käydä matkoilla. Helsinkiläisen Nide-kirjakaupan perustaja Joose Siira antaa suosituksensa kirjakauppoihin eri puolilla maailmaa.
16.3.2017
 |
Mondo

Helsinkiläisen Nide-kirjakaupan perustaja Joose Siira kiertää matkoillaan kirja- ja lehtipuoteja. Mitkä ovat hänen suosituksensa?

City Lights, San Francisco Maailman kirja­kaupoista suosikkini on City Lights (citylights.com). Olen kova beatkirjallisuuden ystävä. Kauppa perustettiin 1950-luvulla, ja siellä hengasi aikanaan koko beatporukka. Paikka ei silti ole museo vaan elävä kirjakauppa. Hirveän hyvät runo- ja beatkirjallisuuden valikoimat.

Papercut, Tukholma Papercutissa (papercutshop.se) käyn aina Tukholman-matkoillani. Lehti­valikoima on parhaita maailmassa. Itseäni kiinnostavat etenkin design, tyyli ja muoti.

McNally Jackson, New York Legendaarista Strand-kirjakauppaa on vaikea voittaa laajuudessa, mutta fiilis­tasolla suosikkini on McNally Jackson (mcnally­jackson.com). Nätissä kaupassa toimii kahvilakin. Kombo on lyömätön. Pidän esille laitetuista kirjasuosituksista ja siitä, että valikoima tuntuu huolella rakennetulta.

Artwords Bookshop, Lontoo Shoreditchissä ja Broadway Marketilla toimiva Artwords Bookshop (artwords.co.uk) on erikoistunut muotiin ja designiin. Pieni tila on lattiasta kattoon täynnä kirjoja ja lehtiä.

Daikanyama T-site, Tokio Daikanyama T-site (real.tsite.jp/daikanyama/english) on kirjakaupaksi ihan älytön: valtava arkkitehtoninen kompleksi, jossa myydään kirjojen lisäksi musiikkia ja elo­­kuvia. Täältä voi tehdä hyviä englanninkie­li­siäkin löytöjä, esimerkiksi japanilaisen kirjallisuuden käännöksiä. Kun voitan joskus lotossa, aion käydä ostamassa täältä järkälemäisiä japanilaisia tatuointi­kirjoja.

Kommentoi »