Mondo

Maailman ihanat kirjakaupat

Maailman ihanat kirjakaupat

Kirjafanit, näissä ihanissa aarreaitoissa kannattaa käydä matkoilla. Helsinkiläisen Nide-kirjakaupan perustaja Joose Siira antaa suosituksensa kirjakauppoihin eri puolilla maailmaa.
Teksti Kati Kelola
Kuvat Kaisu Jouppi
Mainos

Helsinkiläisen Nide-kirjakaupan perustaja Joose Siira kiertää matkoillaan kirja- ja lehtipuoteja. Mitkä ovat hänen suosituksensa?

City Lights, San Francisco
Maailman kirja­kaupoista suosikkini on City Lights (citylights.com). Olen kova beatkirjallisuuden ystävä. Kauppa perustettiin 1950-luvulla, ja siellä hengasi aikanaan koko beatporukka. Paikka ei silti ole museo vaan elävä kirjakauppa. Hirveän hyvät runo- ja beatkirjallisuuden valikoimat.

Papercut, Tukholma
Papercutissa (papercutshop.se) käyn aina Tukholman-matkoillani. Lehti­valikoima on parhaita maailmassa. Itseäni kiinnostavat etenkin design, tyyli ja muoti.

McNally Jackson, New York
Legendaarista Strand-kirjakauppaa on vaikea voittaa laajuudessa, mutta fiilis­tasolla suosikkini on McNally Jackson (mcnally­jackson.com). Nätissä kaupassa toimii kahvilakin. Kombo on lyömätön. Pidän esille laitetuista kirjasuosituksista ja siitä, että valikoima tuntuu huolella rakennetulta.

Artwords Bookshop, Lontoo
Shoreditchissä ja Broadway Marketilla toimiva Artwords Bookshop (artwords.co.uk) on erikoistunut muotiin ja designiin. Pieni tila on lattiasta kattoon täynnä kirjoja ja lehtiä.

Daikanyama T-site, Tokio
Daikanyama T-site (real.tsite.jp/daikanyama/english) on kirjakaupaksi ihan älytön: valtava arkkitehtoninen kompleksi, jossa myydään kirjojen lisäksi musiikkia ja elo­­kuvia. Täältä voi tehdä hyviä englanninkie­li­siäkin löytöjä, esimerkiksi japanilaisen kirjallisuuden käännöksiä. Kun voitan joskus lotossa, aion käydä ostamassa täältä järkälemäisiä japanilaisia tatuointi­kirjoja.

Julkaistu: 16.3.2017