Lyriikoiden mestari
Puheenaiheet
Lyriikoiden mestari
Kotimaiset tähtiartistit onnittelevat 70-vuotiasta Vexi Salmea juhlakonsertissa laulamalla lempikappaleensa huippusanoittajan tuotannosta.
Julkaistu 29.8.2012
Apu

Helsingin Juhlaviikkojen päätöskonsertti on omistettu maamme kuuluisimman laulunsanoittajan Vexi Salmen kappaleille. Omia lempikappaleitaan esittävät muun muassa Tuomari Nurmio ja Marion Rung.

– Oma suosikkini Vexin kappaleista on Vippaa mulle viitonen. Se liittyy omaan nuoruuteeni ja musiikin etsimiseen, Nurmio sanoo.

Nurmiolla on useita yhteisiä muistoja Salmen kanssa. Nuorena meno oli melkoisen villiä.

– Kuppiloissa oli aikoinaan hauska reuhtoa, nyt se on jäänyt vähemmälle. Tulemme nykyisin hyvin juttuun, ja arvostamme toisiamme kollegoina. Turhaa tärkeilyä ei ole.

Salmen ura lähti nousukiitoon 70-luvulla, kun yhteistyö Irwin Goodmanin kanssa alkoi tuottaa tulosta. Nurmion mielestä juuri Goodmanin sävellykset ja persoonallinen laulutyyli sytyttivät Salmen sanoitukset eloon.

– Myös Irwinin reteä elämäntyyli, hyvässä ja pahassa, kohotti kappaleet myyttisiin mittoihin.

Marion esittää konsertissa kappaleet Eviva Espanja ja Silloin.

– Eviva Espanja on yksi suurimmista hiteistäni. Aluksi en halunnut laulaa sitä, sillä koin sen heppoiseksi. Onneksi levytin!

Marionin on vaikea valita lempikappalettaan Salmen tuotannosta. Sanoituksilla on laulajan mielestä monta tasoa.

– Koen Vexin hyvin henkisenä ihmisenä. Monet laulut saavat paljon syvemmän vaikutuksen, kun niitä kuuntelee useampaan kertaan.

Konsertissa Helsingin Juhlaviikoilla 2.9. esiintyvät Tuomari Nurmion ja Marionin lisäksi Matti Johannes Koivu, Jonna Tervomaa, Johanna Försti ja Fredi.

Kommentoi »