Lola Odusoga katkaisi välit ystäväänsä: "Hän järkyttyi osallistumisestani Selviytyjiin"
Puheenaiheet
Lola Odusoga katkaisi välit ystäväänsä: "Hän järkyttyi osallistumisestani Selviytyjiin"
Juontaja ja pr-henkilö Lola Odusoga ja oopperalaulaja Johanna Rusanen-Kartano ovat molemmat joutuneet laihdutusvihjailun kohteeksi.
Julkaistu 21.2.2019
Apu

Lola Odusoga työskentelee nykyisin myös kameran toisella puolella, tv-tuotantoyhtiössä. Hän on ruudussa itsekin, sillä keväällä 2018 kuvattu, suosittu Selviytyjät Suomi -sarja pyörii nyt Nelosella.

– Muuan ystäväni oikein järkyttyi, kun kuuli osallistumisestani ohjelmaan. Hän päivitteli minulle, että ­enhän minä nyt voi uimapuvussa tv:ssä hyppiä. Toiselle ystävälleni hän visersi, että olen varmaan siksi mennyt, kun en muuten saisi laihdutettua, Lola puistelee päätään ja napauttaa, että ystävästä tuli entinen.

– Mitä ihmettä? Milloin Selviytyjistä tuli laihdutusohjelma? Mediaa tuntuu kiinnostavan vain, paljonko kukin kisaaja on laihtunut. Minulla oli muuten yksi vaatteisiin liittyvä ehto: halusin varmistaa, ettei Selviytyjissä ole vaatesponsoreita, jotta saan pukeutua omiin vaatteisiini. Sponsoreiden asut ovat usein epämukavia. Eihän siellä ole pakko kekkuloida uikkareissa, minullakin oli pitkät shortsit aika usein.

Määrittelyt ahdistavat

Kehopositiivisuus on asia, joka on noussut mediassa esille. Lola ja Johanna Rusanen-Kartano suhtautuvat siihen varauksellisen myönteisesti.

– Olen hieman allerginen sille sanalle, sillä tuntuu, että etenkin sosiaalisessa mediassa moni tahtoo ratsastaa muotitermillä. Jotenkin kehopositiivisuus on rinnastettu ihmisiin, jotka ovat ennen olleet laihempia, vaikka se tarkoittaa juuri sitä, mistä Johannakin puhui: että on tyytyväinen ja hyväksyy itsensä millaisena tahansa, Lola sanoo.

Johanna nyökkää.

– Juuri niin. On, mitä on. Minäkin vierastan tuollaisia määrittelyjä, ne tuntuvat ahdistavilta. Sitä voi tolkuttaa itselleen vaikka kuinka paljon, että on kehopositiivinen, mutta ensin pitää oppia rakastamaan, kunnioittamaan ja ajattelemaan itseään.

Lue kaksikon koko haastattelu Avusta 8/2019.

Kommentoi »