Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin: "Turvallisuus on perusarvo huvipuiston toiminnassa"
Puheenaiheet
Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin: "Turvallisuus on perusarvo huvipuiston toiminnassa"
Myös huvipuistot voidaan avata kesäkuussa, mutta varotoimin ja rajoituksia noudattaen. Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin odottaa muiden tahojen tavoin tarkempaa ohjeistusta valtiovallalta ennen käytännön päätöksiä. Normaalivuonna "Lintsillä" vierailee huhti-syyskuun sesonkina noin miljoona kävijää.
Julkaistu 11.5.2020
Apu

Koronarajoitusten lievennys ja yhteiskunnan avautuminen mahdollistaa myös huvipuistojen avaamisen kesäkuussa, mutta turvavälimääräykset ja kokoontumisrajoitukset ovat yhä voimassa.

Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankinin mukaan ”Lintsillä” odotetaan STM:n ja aluehallintovirastojen tarkempaa ohjeistusta kesä-heinäkuun käytännöistä, ennen kuin tehdään mitään päätöksiä. Ohjeistus on valtiohallinnon mukaan tulossa viikolla 20.

– Odotellaan yhä lisätietoa, mutta toisaalta huvipuistot voitaisiin rinnastaa kaupunkipuistoihin ja ostoskeskuksiin. Ne ovat olleet koko ajan auki, Adlivankin huomauttaa.

Turvaväleistä pidetään huolta

Toimitusjohtaja korostaa, että huvipuistoissa mennään normaalioloissakin aina turvallisuus edellä. Siksi monet mekanismit, joilla varotoimia voidaan noudattaa ja valvoa, ovat sisäänrakennettuja Linnanmäen toimintaan.

– Sisään pääsee vain kahden valvotun portin kautta, ja Linnanmäki on iso ulkotila; on helppo säädellä, paljonko väkeä on kerralla. Tilasta kertoo, että 5 000:lla kävijällä meillä on vielä väljä päivä.

– Joka laitteella on erilliset jonot ja valvojat, jolloin voidaan pitää huolta turvaväleistä ja sijoittaa vain perhekunnat lähekkäin. Suurin osa ravintoloista myy ruokaa vain ulos, ja hygieniasta huolehditaan päivittäin. Asiakkaiden turvallisuus on kaiken lähtökohta, jotta ihmiset voivat nauttia huvipuistossa huolettomin mielin, hän sanoo.

Vuonna 1950 perustettu Linnanmäki on Suomen vanhin huvipuisto. Sen toiminnasta vastaa lastensuojelujärjestöistä koostuva Lasten Päivän Säätiö. Puiston pinta-ala on yli 7 hehtaaria.

Normaalivuonna Linnanmäellä vierailee reilu miljoona kävijää.

Kommentoi »