Apu

Liisa Selänne: Minulle Teemu on aina pikkupoika

Liisa Selänne: Minulle Teemu on aina pikkupoika
Teemu Selänteen Liisa-äiti odottaa mielenkiinnolla pojastaan tehtyä elokuvaa ja kirjaa.
Julkaistu: 6.7.2013

Liisa Selänne, 76, avasi Teemu Selänteen vanhat vauvakirjat alkaessaan muistella poikansa vaiheita syksyllä julkaistaviin Teemu-elämänkertaan. Myös syksyllä ensi-iltansa saavaan Selänne -dokumenttielokuvaan Liisaa haastateltiin tämän kotona.

- Vanhoja kuvia katselin, mutta kyllä aika paljon kertomastani tuli muistin varasta, Liisa kertoi tänään pelatussa Bermuda-tennisturnauksessa Kalastajatorpan tenniskentällä. Liisa oli paikalla seuraamssa Teemun pelaamista ja tapaamassa tuttuja.

Liisa palasi vasta kuuden viikon vierailulta Teemun perheen luota Kaliforniasta.

- Käyn siellä ainakin kerran vuodessa. Tiedän, että he tulevat aina myös kesäksi Suomeen, joten ikävä ei pääse yltymään. 

Liisalla on itsellään kolme poikaa ja kuusi lastenlasta. Teemun ja Sirpan Veera on katraan ainoa tyttö.

- Hän on oikea pikkuprinsessa ja saanut kyllä minultakin erityshuomiota. Leikimme hänen kanssaan barbeilla, uimme jä käymme retkellä, hyväntuulinen Liisa kertoi.

Poikansa menestys jääkiekkoilijana ja koko kansan Teemuna tuntuu Liisasta edelleen epätodelliselta.

- Ihmettelen ja ihailen sitä yhä päivittäin. En pysty käsittämään Teemun suosiota, sillä minulle hän  on aina se sama Teemu, pikkupoika.

Liisa kertoo olleensa itsekin nuorena liikunnallinen.

-  Tykkäsin hiihtää ja voimistella. Mutta eivät siihen aikaan tytöt sillä tavalla urheilleet, että osaisin sanoa, olenko ollut erityisen lahjakas.

Liisa nähdään sykyllä Selänne -elokuvan ensi-illassa. Teemu Selänne, 43, ei puolestaan ole saapumisestaan varma.

- Se riippuu, jatkanko uraani. Jos jatkan, en ole silloin Suomessa. Jos en jatka, niin silloin saavun. Vastasinko tarpeeksi ympäripyöreästi?, Teemu naurahti ikuisuuskysymykseensä uransa jatkosta.

Vakavammin Teemu kertoi, että palautuminen oli viime kaudella vaikeaa.

- Viime kaudella palautuminen oli peliputkien jälkeen mahdotonta. Nuorempana oli ihan sama mitä teki, kun palauduin aina. Vaikka olisi juhlinutkin. Nyt täytyy kaikki syömiset, venyttelyt ja levot ajatella todella järkevästi.

Myös hierojaa ja fysioterapeuttia Teemu kertoi tapaavansa nykyään paljon aikaisempaa enemmän. 

Kirjan ja elokuvan ilmestymistä Teemu ei jännitä.

- Kirjan lukeminen tulee olemaan mielenkiintoista. Katsotaan joudunko nieleskelemään jossakin kohdissa niin, että haluan jättää jotakin pois.  Pääsääntöisesti täytyy olla kuitenkin rehellinen, jos elämäänsä lähtee avaamaan tällä tavalla.

Kommentoi »