Leena Lehtolainen: ”Pojat ovat yhtä haavoittuvia kuin tytötkin”
Puheenaiheet
Leena Lehtolainen: ”Pojat ovat yhtä haavoittuvia kuin tytötkin”
Rikospoliisi Maria Kallio –sarjan 14. teos käsittelee paljon vaiettua aihetta.
Julkaistu 1.6.2017
Apu

Kirjailija Leena Lehtolainen kertoo avoimesti syksyllä ilmestyvän dekkarinsa alun.

- Naispuolinen pedofiili on istunut vankilassa neljä vuotta. Samana päivänä kun hän vapautuu vankilasta, hän pääsee myös hengestään.

Maria Kallio –sarjan fanit saavat käsiinsä trillerin, jossa käsitellään nuorten poikien kokemaa seksuaalista ahdistelua ja sen seurauksia monesta eri näkökulmasta. Kallio työskentelee kuvitteellisen Espoon poliisiaseman lasten ja nuorten tekemien ja heihin kohdistuvien rikosten niin sanotulla lanu-osastolla.

- En harrasta kirjoissani graafisia seksuaalikuvauksia, en tässäkään. Kysymyksessä on hyvin vakava aihe, josta puhutaan vähemmän. Pojat ja miehet kokevat ikävää ahdistelua siinä kuin naisetkin.

- Pojat ovat yhtä haavoittuvia kuin tytöt. Kun teini-iässä jokin asia menee pahasti pieleen, se voi aiheuttaa elämänikäistä vahinkoa.

Kissamamma

Lehtolainen saa nyt hetken hengähtää ennen kuin aloittaa kirjansa markkinointikiertueen Sveitsiä myöten. Useita hänen kirjojaan on käännetty myös saksaksi.

- Olen ehdottomasti luontoihminen ja siitä saan nauttia syrjäisessä kodissani, Degerbyssä Länsi-Uusimaalla asuva Lehtolainen sanoo.

- Kevään korva- ja huhtasienet on jo kerätty, lisää satoa odotellaan.

Lehtolaisen ja hänen puolisonsa kaksi poikaa ovat jo aikuisia ja omillaan.

- Olen vastuussa vain kahdesta kissastani, hän naurahtaa rentoutuneena kirjoitusurakkansa jälkeen Kustannusosakeyhtiö Tammen kesäjuhlissa Helsingin Kaivohuoneella.

Teksti Marja Nyman, kuva Kari Kaipainen

Kommentoi »